Najprej: vsakdo ima pravico odločati, kako in kje bo živel. Celo Barbara Gunčar. Celo Mateja Udovč. In vsakdo se ima pravico boriti za to, da njuno politikantstvo v pretvezo demokracije in odločanja za dobro ljudi, ne - zmaga.

Potem: usoda celovite kranjske občine je postregla z nekaj dejstvi, ki jih ne smemo nikoli pozabiti tisti, ki smo za Kranj kot ga imamo (z razvojem in izboljšavami in...kar si vsi želimo in hočemo):

1.

Poslanec Branko Grims /SDS/ vedri in oblači v tem okolju desetletja. Mi ga plačujemo in redno izvolimo. (sebe mirno odštejem pri zadnjem) Za povrh ga poslušamo, kako nam pridiga o vsem, kar mu pade na pamet. LE O NEČEM NI REKEL BELE NE ČRNE: O RAZBIJANJU KRANJA. TIHO JE KOT ..T (OPROSTITE) ŽE VE ZAKAJ ON KOT KRANJSKI POSLANEC MOLČI. IZ STRANKE, KI POSREDNO VLADA IN ŽELI VLADATI KRANJU IN PRI TEM CELO NJEGOVI STRANKARSKI TOVARIŠI ZNAJO DVIGNITI GLAS ZA KRANJ, ON GA NE ZNA, NOČE, NE ZMORE. PA BOJAN HOMAN TUDI NE. IZ ISTEGA GNEZDA.

2.

NSi je v Kranjku za enovit Kranj. Toda do Ljubljane je dolga pot in poslanci te stranke so enkrat že prikimali razbijanju Kranja. Bodo še enkrat? Če bodo, bodo dokončno zbili kredibilnost stranke v tem okolju "pod Kelvinovo ničlo". Tudi tega se je treba zavedati.

3.

Malo pozno, a iz srca je prišla z besedo na dan Alenka Bratušek in na odboru za notranje zadeve obračunala s skoraj sosedo (ena iz Stražišča, drugi iz Bitenj) Matejo Udovč (in kaj bi slepomišili - s SMC). Ona je za Kranj kot ga imamo. Kaj pa skoraj njen sosed in bivši župan in partner na prejšnjih lokalnih volitvah? Gospod Boštjan Trilar rad govori, a se o vsem tem kar se dogaja, še ni oglasil. Ušlo v hla..? Ne vemo, vemo pa, da je še enkrat več potrdil, kako je on "več za Kranj". Ne on in njemu podobni so samo v eni stranki: VEČ ZASE!

Epilog: spodaj podpisani Kranjčan trdim, da sem za enoten in naš Kranj storil več kot vsi našteti zgoraj. Zato, ker si upam zapisati kar mislim in hočem. Ker se ne skrivam strnaki pod krilo ali nimam v roki kalkulatorja koristi.

ČAS JE, DA KRANJČANI IN KRANJČANKE SPOZNAMO SEBE IN TISTE, KI SE DELAJO, DA SO KRANJČANI IN KRANJČANKE. NESOJENA NOVA OBČINA PRINAŠA TUDI TO!