Nekoč mi je Alenka Bratušek ob jasnem ultimatu Aleksandra Čeferina dala nož pod grlo: "Če ne odideš iz Triglava, kluba NZS ne bo vrnila v prvo ligo!" (na lestvici smo bili sedmi, a je Čeferin s posadko želel eno "glavo" po dogovoru s političarko Alenko, članico vodstva kluba). Pa sem rekel: ne! Ker imam v predsobi ogledalo in se (morda) kdaj vanj pogledam predn grem "med ljudi". Če bi se takrat upognil in uklonil in klonil, bi se v ogledalo ne mogel več pogledati. Pa smo igrali v prvi ligi kljub temu, da sem bil nogometni oligarhiji trn v peti. In v ogledalo se še lahko pogledam.

Ne vem, če ima ogledalo kranjski poslanec Branko Grims. Ne vem, če ga ima bivši župan Boštjan Trilar. Dva od tistih, ki o obstoju Kranja ne rečeta nič. Vsaj javno ne. In če je prvi lakaj velikega vodje in drugi dobesedno napoden iz politike, to ne spremeni dejstev. Pa bi še koga pogrešal v predsobi: je Jelko Kacin Kranjčan? Je Boštjan Šefic Kranjčan? Dva silno visoka uradnika naše oblasti sta tiho. No, ja: ju je kdo kaj vprašal? Pa saj ni vedno treba, da si ravno vprašan. Lahko kaj poveš...kot bi to lahko rekel Kranjčan in režiser in ... pa znana borka za okolje, ki bi se lahko oglasila tudi na temo obstoja "njene" občine...pa kaka znana igralka....pa še kdo!

Se je oglasil kak direktor javnega zavoda v Kranju, da bi rad svojo ustanovo videl v takem Kranju kot je? Na primer: muzej, gledališče...? Da jih politika ne zanima, bodo rekli. Pa jih je politika nastavila in jih bo odstavila in Kranj jih živi in plačuje in mi z njim.

Včasih je modro biti tiho. Je pa nekaj res: nekdo mora sprožiti take odzive. Nekdo mora za Kranj storiti vse, kar zmore. Nekdo mora biti bitko za svoje mesto. Nekdo mora biti gonilna sila...kot je nesrečna mestna svetnica gonilna sila razdiranja!

Lahko na hitro rečete, kdo se je do zdaj izkazal? Ne? Lahko pa naštejete tiste, ki bi se morali. Kajti v četrtek se bo kolesje zavrtelo in o nas bodo glasovali tisti, ki morda v Kranju še nikoli niso bili. Slabo zanje, ne vedo, kaj je lepo.

Veste po čem je postal znan nek župan neke prestolnice neke male države? "Najlepše mesto na svetu," je rekel 1000X tam v močvirju. Jasno: KRANJA ŠE NI VIDEL!