V tem tednu naj bi na rešetu koalicije (SDS,NSi + SNS,Desus...) pristala pobuda koalicijske stranke SMC oziroma njene poslanke iz Kranja Mateje Udovč. Če bo koalicija sledila kranjski poslanki, potem bo v državni zbor romala pobuda za posvetovalni referendum za novo občino. Imenovano Golnik čeprav na Golniku ne želijo v to občino, še manj, da nosi ime njihovega kraja...

Jasno je, da bo na fakirski postelji Branko Grims, mestni svetnik in poslanec SDS - kot smo na Trmi že napovedali. Kaj bo, če bo gospa Udovč zastavila svoj glas za kako bolj pomembno zadevo v tem razdeljenem parlamentu ali bo celo koalicijska SMC pogojevala kako drugo soglasje z - razbitjem Kranja!? Kravje kupčije so lastne vsem politikom in vsem politikam, ne bi bilo prvič, če bi bil zabarantan naš Kranj kot celota. Kmalu bomo videli in dojeli, kako o nas po zaslugi Kranjčanke odločajo v - Ljubljani. Da bi se s tem strinjala Alenka Bratušek /SAB/ skoraj ni nobene možnosti in tako je projekt ustanavljanja nove občine postal vsebina poslanskega mandata poslanke, ki je volitvah porazila prav Bratuškovo, potem pa v Kranju skoraj nismo vedeli, da jo imamo.

Zvito je usodo svojega projekta prenesla na dva predsednika krajevnih skupnosti in na poslanko prava "režiserka" Barbara Gunčar. Ki je pobudo dala poslanki, ni pa zmogla javno povedati, kdo jo je dejansko podpisal. Kdo je formalni predlagatelj? So to res vsi ljudje vseh sedmih KS? Ali pa samo predsedniki posameznih? Ali pa 25 ljudi, ki so se zbrali v Goričah, da bi gromko ploskali novi občini? Ali pa morda dve političarki, ki na tak način rešujeta politični karieri?

Vnovič poudarjamo, da je pravica vsakogar izbrati kje bo živel. Ponovno pa poudarjamo, da je vse slabo kar so vedeli povedati o pogrešanih pridobitvah svojih krajev dejansko in najprej prav zadeva predsednikov KS oziroma izvoljenih v krajevnih skupnostih, ki niso znali doseči več. Mimogrede: proti novi občini je kranjska stranka Povezane lokalne skupnosti, so nam sporočili. Zanimivo: nič pa o tem niso povedali iz Liste za razvoj Kranja Igorja Velova ali iz stranke Več za Kranj Boštjana Trilarja/Gorazda Copka etc. Še manj so se oglasili iz kranjske NSi Irene Dolenc....Toliko o tistih, ki imajo Kranj neprestano na jeziku. Zdaj čakajo na razplet.

Prepričan sem, da nove občine ne bo. Ne zato, ker se mi zdi to norost svoje vrste in egotrip političark, ki sta pozno ujeli vlak za volilno leto. Zato, ker ljudje nis(m)o neumni in nas nihče ne more kar tako "na lepe oči" razdeliti. Ali pač?

Miran Šubic, urednik Trme in Kranjčan (rad grem pa tudi v Britof, na Kokrico in Golnik in...)