"Bifepolitika"? Skrivanje pred resnico o zelenicah, ki nas stanejo milijon preveč? Napadi na socialnem omrežju v slogu: "jaz sem pošten, drugi so barabe", "jaz sem za ljudi, drugi so le zase" so sicer lahko del samopodobe o politiku, ki najdlje teče, ki je najlepši ipd. Pa saj smo takega že imeli v podobi prejšnjega edinega in nezmotljivega katerega računi šele pridejo na vrsto!

Zoran Stevanović je bil glasen kritik in nasprotnik Boštjana Trilarja. Danes skupaj podpirata predloge za izredne seje kar ni nič narobe. A potem se zgodi še blamaža iz bifeja kjer naenkrat postane jasno, da ima spletna poštenost, transparentnost svojo ceno. To danes plačujemo vsi, ki nam je - kakor smešno se to bere - tudi za to, da kranjska politika ni komunalna odplaka, da zanjo ni potrebna čistilna naprava, da to niso mešani odpadki. In ko nam nasprotno dokaže nekdo, ki bo gostilnah skuša krojiti naš jutrišnji dan, se moramo zamisliti!

Demagogija je tista politika kjer en doktorski študent sebi pripiše vse: ureja vse v zvezi s samskim domom v Stražišču, ureja stanje v Komunali, nasprotuje nakupu elitne kranjske stavbe ipd. Vse to s spletnim kazanjem na zarote, ki ga onemogočajo pri vsem tem in še čem. Nič hudega: politika je vseh barv in pojavnih oblik, če....

Če se nam ne bi v Šenčurju smejali, v Preddvoru se muzajo in tako dalje. In pomislite: 90% Kranjčank in Kranjčanov, ki so na strani bifepolitika, še ni na ulicah. Niso še pridrli na Slovenski trg in ne vpijejo, da se tako z Njim ne dela. Splet prenese vse (tudi našo Trmo, priznamo), a realnost je druga in kruta: cena ugleda kranjske politike je s to afero, ki še afera ni na ravni smeti, ki jih pobirajo pridni komunalci s svojimi tovornjaki. A s smetmi je lahko: če jih dobro predelaš, prinašajo novo vrednost. Kaj se lahko izcimi iz teh ljudi, ki nam krojijo vsakdan, če (prosto po fejsbuku) najlepši, najboljši, naj....skuša Kranju vladati iz bifeja!?