Res je: če bi bilo peklensko vroče, bi bilo vse drugače in ceneje. Tako pa smo doživeli to, da je letno kopališče v vsaj jesenskih razmerah smešno prizorišče početja direktorja po volji župana....Zakaj? Zato, ker v trenutku ob tej potrati energije zbledijo parole o zeleni destinaciji ipd. Ogljični odtis? Ne se hecat: "kurimo" kar dva bazena - enega zunaj, enega znotraj. Šest, sedem tisoč kubikov vode naenkrat ogrevamo za peščico vaterpolistov sosednje države, ki imajo odlične pogoje: ker je premraz, lahko izbirajo med dvema bazenoma....in so seveda na toplem...! Pa pridejo še drugi. Cinizem svoje vrste je dejstvo, da se lahko Kranjčanke in Kranjčani, ki vse to plačujemo, kopamu zunaj do pozno zvečer, ker je ogrevan pokrit bazen zvečer zdaj na voljo samo športnikom. Pa jim želimo dobre pogoje, da ne bo zamere.

Početje človeka, ki je brez podjetniških izkušenj in iz pravega županovega športnega vaterpolskega okolja pristal na odgovornem položaju, bo morda odlična tržna poteza. Če....če ne bi domnevno (vprašanja pa smo seveda že naslovili ..) bili tujci deležni - neverjetno? - 65% popusta pri najemu? Kaaaaj? Se je torej kakih dva tedna prej odprto kopališče zgodilo zato, da bodo vaterpolisti pri nas trenirali na pol zastonj in kdo celo čisto zastonj? Svet zavoda vodi Neven Polajnar, Resnica. Ki je aktiven v kranjskem športu. Ne v vaterpolu, da bo jasno. Kakšno matematiko bodo izumili za to, da imamo dva energijsko potratna objekta odprta naenkrat? Koliko kranjskih športov bi si želelo take kraljevske pogoje?

Čuvar plaže v zimskem času je bila nekoč grenka komedija na filmskih platnih. Danes igra glavno vlogo Tadej Peranovič, ki je športni Kranj zopet postavil na prvo mesto v Sloveniji z eno samo potezo: odprl je kopališče na prostem v sicer eni bolj hladnih pokrajin te države v začetku junija....Tako se to dela, če se dela kar se hoče. Podpora zagotovljena.

Ko smo želeli fotografirati bazen (kot medij, novinarsko), nam včeraj popoldne receptorka tega ni dovolila brez dovoljenja direktorja. Tak je red. Pa sem postal kopalec. Za 4,5 evra sem vstopil v ta čudež športne ponudbe v mestu, ki se je nekoč želelo imenovati "mesto športa". In dojel, da je vse mogoče, ker je v Kranju denarja več kot dovolj. Za ta prave.

Miran Šubic, ki sem ob bazenu srečal tudi nujno prisotnega dežurnega reševalca iz vode, ker je bazen po urniku odprt do 22.ure.....Noro?