Celote problema še ne poznamo, a ji bo Trma prišla do dna: kdo je odgovoren za razdejanje tam kjer bi moral biti vrvež otrok in mladih in kjer bi morali odrasli pokazati odgovornost, skrb in še kaj, da bi zdrav duh v zdravem telesu dejansko bil mogoč...

Predstojnik klinike Golnik je v teh mesecih neprestano v javnosti, pred kamerami. Opozarja, svari in sploh skrbi za naše zdravje v času virusa. Zakaj kot direktor klinike ne posrbi, da bi bila ta skrb tudi preventiva, zakaj ne ukrepa ob dejstvu, da upravlja propadajočo lastnino? Izgovor bi bil lahko denar, a ni. Ker gre za vložek, ki ni primerjiv z učinkom.

Nočemo vnaprej obsojati, upamo na odgovore vsaj mi - občan jih ni dobil. Ker je tečen? Ker mu ni vseeno? Ker hoče koše in gole in red? Ker misli na mladino in ceni šport kot nekaj kar mladini koristi! Za vse to je do zdaj dobil: molk. Konec koncev pa kliniko in njene šefe in vse te objekte plačujemo vsi mi, davkoplačevalci. Kakšna je cena brezbrižnosti in kdo si lahko privošči, da ne odgovori državljanu, ki ima dober namen?

Ne kažemo s prstom na nikogar, ker je v Sloveniji prevečkrat izgovor "država je kriva" tudi takrat, ko se ljudje ne zavedmo, da smo država mi. Vojko Korošec se zaveda, zdaj pa bomo odkrili, ali je to dovolj? Problem je pač daleč od kamer, udarnih terminov in pozornosti javnosti. Leži na dvorišču ugledne ustanove z uglednim direktorjem. Ali - brezbrižnim!?