Najprej sem (nevede, nehote, mimo moje volje) plačeval plačanega profesionalnega predsednika fuzbal kluba, ki si je po odstrelitvi iz gospodarstva omislil kot prvi v Sloveniji plačano službico v klubu kjer je "naklepal" 600 000 evrov dolgov in lani še 230 000 evrv izgube.

Zdaj plačujem absurdno kazen istega kluba z istim ali novim vodstvom kjer denar, ki ga dobijo iz mojih rok (občan Kranja, davkoplačevalec) namenjajo za trenerja, ki to sploh ni in ne sme voditi tekem. A Triglav raje plačuje že kar astronomske kazni vsak teden kot da bi našel ustreznega trenerja od - lanskega septembra!!!??

Če je pri tem udeležen javni denar, bo prej ali slej morala reči kaj tudi mestna občina, ki vse to gleda z razdalje: v delovanje društev se ne sme neposredno vpletati ! Prav: ampak v istem klubu plačujejo vadnino starši otrok, ki jim vedno znova povedo, da je denarja premalo ipd. Res? Za kazen samozvanemu trenerju ga je dovolj, preveč? Gre tudi to iz njihovih žepov? Ne vemo. Malha kluba pa je skupna in je za 600 jurjev v minusu, mimogrede. Če torej poenostavimo: javni denar gre za to, ker si je neki športni direktor omislil, da bo njegov izbrani ljubljenec trener - pa naj stane kar hoče!

Namen tega zapisa je: ureditev odnosov. Pri tem nisem objektiven, ker sem kandidiral za predsednika kluba in od kluba nisem dobil niti enega dokumenta o delovanju kluba. Tudi ob takem postopku pa kot davkoplačevalec Kranja vprašam: kdo je tisti, ki v kranjski oblastni strukturi miži na eno ali obe očesi, ko gre za početje kluba, ki deluje v javnem interesu? Glede na to, kaj mi pošiljajo v anonimkah, bi lahko že sklepal....Kajti treba je slediti denarju, kajne?

Miran Šubic, urednik Trme in neuspešen kandidat za predsednika NK Triglav