Pravijo, da Ljubljana posrka vse: najboljše kadre, največ denarja se tam vrti, vsa oblast je tam doli....Prenekateri Kranjčani so se in se še dokazujejo v Ljubljani, ker je pač prestolnica prizorišče kjer se vse dogaja.

Marsikdo v okolici Kranja bo rekel, da je pri nas podobno: ni enako živeti na Golniku ali v Mavčičačh ali....ali pa mestu samem. Preprosta dejstva o nerešenih težavah o tem pričajo: pločnik do Golnika je hujša naloga za Kranj kot poslati raketo na Mars za človeštvo. Desni breg Save od Stražišča naprej je tudi taka zgodba: dolg je spisek, česa si želijo, a ne dobijo.

Nočemo kazati (samo) na župane. Gre tudi za ljudi, ki morajo stopiti skupaj, če kaj hočejo dobiti. Ker je občinska malha tudi njiihova. Marsikje svetniki in svetnice za krajevne cilje znajo stopiti skupaj ali vsaj nastopiti - Kokrica, Bitnje (vrtec), na primer. Res je mestno jedro velik problem zaradi svoje opustelosti, ampak: v KS Mavčiče nimajo niti enega igrišča....v 21. stoletju kot piše naš bralec.

Realnost oblasti je v sposobnosti zadovoljevanja realnih potreb ljudi. To je vsa umetnost in zato naj ne bi bilo pomembno, ali si doma na desnem ali levem bregu. Pa naj gre za politično ali geografsko opredelitev. Naj se zato sliši glas ljudi, ki v kranjsko blagajno kot davkoplačevalci prispevajo z obeh bregov. Ali tudi dobijo iz nje ustrezno dovolj?