Večkrat smo izpostavili kranjsko neznanko - poslanko iz Bitenj. Ne posegamo v njene osebne odločitve, zato pa toliko bolj spremljamo politične. Ker je "tiha voda" in ni v prvih vrstha, ni nič manj pomembna. Za to ali ono stran, za to ali ono interesno skupino, za to ali ono politiko. Nekaj je jasno in gotovo: tudi ona je s prestopom njene stranke od Šarca k Janši nakazala bistven odmik od tistega kar je volivcem razlagala v kampanji. Že videno tudi pri drugih in na vsaki strani, torej?

Razklanost Slovenije je v političnem smislu očitna in zato toliko bolj bodejo v oči načelni politiki. Na primer: Branko Grims. Dosleden "do bolečine" v stališčih in delovanju je politik, ki mu je treba politično delovanje priznati. Pogrnil je samo v tem, da molče priznava, da o njem (meni, tebi, vseh...) odloča gospa iz Bitenj, ki našega Branka seli iz vlade v opozicijo in tako naprej. Oba sta poslanca, torej po tej plati zakonodajna in ne izvršna oblast, kajne?

Kranj od vsake oblasti pričakuje kar največ. In zato je nesmiselno pisati, da je to oblast treba "spoditi". Legitimna je, dokler obvladuje državo. Parlamenta (začasno ali trajno) očitno ne več. In tu je jedro problema: četudi ima oblast posluh za potrebe gorenjske prestolnice, je negotovost najslabša. Ker so lahko vse obljube (npr. priključek na avtocesto) jutri prazne marnje. Saj ga nam ni dala "naša" (geografsko) ministrica Alenka....kaj bi terjali od drugih!?

Potem, ko se je enkrat Janez Janša učil šteti do 46 (do zdaj je to rad učil druge), je kranjska poslanka modro tiho - tiha voda pa bregove dere! Lepo in zvesto držo ima, ko je treba glasovati. Ampak: ali ne bo na koncu izpadla prav tako tragično kot mi vsi, ki gledamo to žaloigro? Kdo se je bo tukaj spomnil - po dobrem? Po dosežku za to okolje, ki jo je poslalo v Ljubljano? Nihče.