Prodali so krave in farmo in zemljo. Kdo? Kmetje. Lastniki zadruge. Če bi storil kdo drug, bi verjetno kmetje bili plat zvona: uničevanje kmetijske proizvodnje in kdo bo molzel krave in kje bomo dobili mleko in...? Saj poznate kmečko pamet: na koncu premaga vse. In si pomaga v denarnici, ker sta vsaj dva bogata podjetnika segla v denarnici in...adijo krave!

Hrastje je politika "odprla": tam zdaj zanesljivo poslovna cona bo. Ki je v interesu razvoja podjetnišva, vpije politika od nekdaj. Ker poslovne cone imajo Žirovnica, Šenčur, Naklo....Kranj pa ne. Kar je seveda bilo za vse v politiki "naloga" in tudi v tem mestnem svetu in pod tem županom je tako. Morda nas čaka še kakšno veliko presenečenje prav v Hrastjah.

Jasno pa je, biznis cveti. Za prekupčevalce, poznavalce in podobne, ki bodo zaslužili. Ja, in? Ali nismo v kapitalizmu, kraljestvu zasebne pobude, iznajdljivosti? Nesporno. Pred leti bi zapiranje farme na račun nove take ali drugačne trgovine vzbudilo negodovanje, nasprotovanje - zdaj pa: krave pač niso molzli za bitcoine, niti za evre - krave dajejo samo mleko. V Hrastjah ne več.

Kako se bo vse skupaj razvilo na robui Kranja, bomo še videli. Dvomov nikoli ne zmanjka, a ekskurzija v Šenčur je poučna. Poslovna cona daje 1000 morda že 2000 delovnih mest. Mi pa v Kranju lahko samo pogledamo Planiko, Tekstilindus in se vprašamo, ali bi morda tam lahko naredili kaj več po umiranju enega gospodarstva in nastanku drugega? No, krav tja ne bi mogli preseliti...