Potuhnjena gesta prejšnjega župana bi nas zanesljivo stala 4 (štiri) milijone več kot nas bo telovadnica in ostalo pri OŠ Stane Žagar. To "darilo" dejansko ne bi smelo biti to, kar je: ena najbolj vročih Trminih zgodb v 2019. Priznamo: v Dnevniku ni smela biti objavljena, ker je urednica Vesna Vaupotič ocenila, da "to ni nič posebnega", da je "vse v redu". Kaj je v redu? Javno zasebno partnerstvo za 7 milijonov brez osnovnega dokumenta? Podpis pogodbe brez sporočila javnosti, da gradbenega dovoljenja sploh ni? Spor z občani v okolici in ostale "kulise" tega početja Boštjana Trilarja in njegove oblasti so le dodatek, ki nas bi stal milijone.

In zdaj bodo seveda lokalni politiki skočili pokonci: vse tole gre "na roko" novemu županu, ki je ustanovitelju Trme plačal, da ga hvali. Ni kaj, že videno, doživeto in preživeto. Dejstva pa so tista, ki lokalne čvekarije in "teorije zarot" podrejo kruto in neusmiljeno: telovadnica pri OŠ Stane Žagar bo! Z novim gradbenim dovoljenjem in drugo lokacijo in za manj denarja. Skupen prihranek Trilar:Rakovec=4 000 000. To so pa dejstva, ne namigi.

Zakaj je prejšnji župan omogočil noro pogodbo za noro ceno in zakaj je prejšnji mestni svet to potrdil, je pač stvar preteklosti. Pri takih poslih marsikomu zasmrdi po korupciji. Nimamo dokazov, še manj koga obtožujemo na pamet. Imamo pa zadovoljstvo: kranjski javnosti je Trma kot prva predstavila "trilarizem de luxe" in žal ni zadnji. In zdaj je naloga hvaliti novega župana?

Ne bomo hvalili nikogar, ki stori tisto kar je dolžan: ustavi škodljiv projekt! To je storjeno, telovadnica bo. Lepo darilo Kranju. A kot zapisano: ne bi ga smelo biti, če bi politika v Kranju opravljala svoje delo za občino in občane. Kranj bo dobil prepotreben objekt ceneje, ker se novi župan ni pustil zvleči v Trilarjevo zgodbo ampak se je odločil za svojo. Ne, telovadnice še ni. Ko bo, bomo pohvalili. Do takrat pa velja: lepo je končati leto 2019 s takim zaključkom.