Če izbereš pravega izvajalca (in ga temu primerno plačaš), te Kranj preseneti: ne moreš se sprehajati z enega konca na drugega Glavnega trga, taka gneča je. Bil je morda rekordni obisk na koncertu, ki - tega res ne vem, zakaj - nosi ime "županov". Saj ga plačamo mi, iz naših žepov? In verjetno župan ne izbira izvajalca, ali pač? In bi bil kak drug naziv tudi čisto dober. Ker smo se k sreči "županovega teka" že znebili in zdaj tečemo za Kranj. Pa je bil včasih tudi "županov veleslalom", ko smo imeli še smučarsko navdahnjenega prvega moža...

Kajti ljudje pridemo. Ne zaradi župana, priznamo. Zaradi glasbe in zabave in srečanja. Ni bilo malo tudi znanih, srečali smo skoraj popolno zasedbo "Zokijevih" in prijetno pokramljali. Kako blagodejno je včasih slišati, da bi "Trmo/Trmatorja včasih najraje kar zadavila" kar pomeni: berejo nas. In smo si vsi stisnili roke, ker je koncert v mestu z nepopisno gnečo prinesel kranjska srečanja. In kak klepet in kuhano vino in...Kranj je pokal po šivih!

Recept je preprost, je dejal znani kranjski politik v pokoju: malo je treba ljudem, da jim polepšaš dan ali večer. Izvajalci so bili in še bodo letos taki, da 50 jurjev zanje ni proč vržen denar! Seveda ob vsem tem človek ne more prezreti praznih lokalov in siceršnje podobe "mesta duhov". Ampak: to je znana in stara zgodba, koncert /župan gor ali dol/ je bil res zadetek v polno, če želimo Kranj poln Kranjčank in Kranjčanov in še koga.

Ob vsem tem torej pohvale za dobrodelnost kar pa je nesporno "županov dodatek" v letošnjem decembru. Če bi vsakomur včeraj dali možnost (kot z nabirko v cerkvi), da bi dal evro za pomoči potrebne, bi bil odziv fantastičen. Ker tu živimo dobri ljudje in smo bili včeraj dobre volje.

Kranj=naj!