Župana poznam. Osebno. To cel Kranj ve. PRVI ADUT, DA SEM LAHKO DIREKTOR. Na fuzbal, turizem in politiko se vsi spoznamo, pravi reklo. DRUGI ADUT, DA SEM LAHKO DIREKTOR. Znam lepo govoriti. TRETJI ADUT, DA SEM LAHKO DIREKTOR.

Vse ostalo so pač samo nianse. Ko smo iskali v Kranju nedavno direktorico/direktorja muzeja, je "izplavala" 1 (ena) kandidatka. Ko smo iskali direktorje pri gasilcih, smo vedno našli take, ki so lepo upoštevali uvodni del. Kaj zapisati o MBA managerju, direktorju turizma? Ojojoj: ni mu česa očitati!? Šalo na stran: človek sam prostodušno prizna, da je zapravil kakih 200 jurjev brez enega samega postopka javnega naročanja, ker "ni vedel, da je to treba". Od tu naprej pa velja samo vprašanje: "A smo mi vsi nori?"

Zakaj se torej ne bi prijavil na kak razpis? Hudiča, saj sem bil že direktor (nogometnega kluba), ki se je soočal z vsem, kar doživljajo direktorji in zato sem sam odšel preden so me spodili (in podili so me stalno). Pa saj sem bil tudi podjetnik, samostojni in samostoječi steber našega gospodarstva! Pa še najeta delovna sila sem bil kakih 38 let ....kdo mi lahko torej spodmakne direktorski stolček?!

Kranjska kadrovska suša ali kranjska kadrvoska bogata kadrovska ponudba? Če vprašate politiko, imajo vedno vsaj enega na zalogi. Nekoč sem na tej strani namignil, da bom kandidiral za župana in so me v banki in pri mesarju še leta kasneje spraševali....kot bi me ne poznali, kakšen sem? Sicer pa: 2022 so pa spet volitve, že razmišljam, načrtujem...

Nočem soditi ljudi po tem, ali jih poznam in kako. Rad jih sodim (ko gre za direktorje) po učinku. In zato sem kritičen. Ali pa znam pohvaliti. Pomislite: tudi direktorja zavoda za šport poznam! In gledam sredi športnega parka šotor za zimsko vadbo in si rečem, da mi ni treba nič govoriti o tem kako dela.

Ker vidim.