Da se razumemo: ni to noben problem, ki bi zrušil Kranj. Novinarjev&medijev na seji sveta ne bo. Razlog znan, izvedba pa malo za lase privlečena: novinarji namreč sejo lahko spremljajo v istih prostorih kot prej - slednji so eno nadstropje više od sejne dvorane. Kar preprosto pomeni, da glede na dostop (ločene stopnice so možne...) celo ne pridejo v stik z nikomur - razen sami med sabo....Ker je seja polna zanimivih vsebin, je odločitev uprave/župana/mestnega sveta seveda pod drobnogledom.

Po nekaj mesecih se bo očitno "kompletirala" mestna oblast s popolnitvijo Zoran Za Kranj svetniške skupine. Takega pretresa kot oni že dolgo ni doživela nobena politična skupina. Obenem pa bosta dve kadrovski razpravi prinesli novega direktorja gasilcev in odnesli starega direktorja turizma.....tudi izjemno glede na dosedanje kadrovske zgodbe v kranjskih zavodih in širše.

Zaključni račun za lani je dokončen pokop namer prejšnjega župana in poskusa, da bi nam vsilil nekatere rešitve, ki so jim nasprotovali občani, stroka, del politike. Dejstvo je, da je pred odhodom delal škodo s pogodbami, ki so zdaj glavobol sedanje oblasti, a nečesa pri njem ne bomo doživeli: ščepca samokritičnosti. Od pijane vožnje do policijske preiskave zaradi posla z vzdrževanje zelenic smo doživeli enako podobo politika, ki je prej držal vse v rokah...Kako značilno za Kranj: njegovemu predhodniku ni padel las z glave za vse šlamastike (in milijone)....

Veseli nas, če kak svetnik spontano reče, da "kaj novega zve na Trmi". Zato bomo skušali spremljati tudi današnjo sejo kot jo bomo pač lahko. Demokracija iz druge roke je za novinarje vedno vprašljiva.