Ko mestni svet odloča tako kot je "za zaprtimi vrati" v sredo, je nekaj jasno kot beli dan: furman ima vajeti v rokah pa hijaho konjički! Kdo je zaprežen še ni točno znano, maslo se iskri vranci menjajo, ampak: župan Matjaž Rakovec je v času krize z virusom pokazal, da vajeti drži in biča morda sploh ne potrebuje. Kajti bič lahko useka nazaj tudi furmana, kajne?

Izglasovane odločitve so namreč kar malo pretresljive. Ali nismo še dve leti nazaj ploskali, kako dobro je bivši župan Trilar reševal problem s telovadnico pri "Žagarci"?! No, zdaj je projekt šel tudi uradno na smetišče zgodovine in z njim ena od metod, ki jih sedanji furman ne sme kupiti od prejšnjega: javno se hvališ in smeješ, skrivaš pa za tem svojo nesposobnost zagotoviti osnoven dokument....Da o ceni ne pišemo: bila je naravnost strašljivo visoka. In to ob dejstvu, da nam je isti gospod "trilarizme" prodajal serijsko: da moram tako drago graditi, ker se ne moremo več zadolžiti....denarja pa ni!

Seveda ga ni, če imaš v glavi projekte, ki mnogim v Kranju smrdijo na daleč. Če podpisuješ pogodbe kjer je cena urejanja zelenic tako čudna, da zdaj zanima policijo in tožilstvo. Če ob tem dejansko leta in leta samo gledaš objekt ob Prešernovem gaju, ki bo zelo pripomogel k reševanju aktualnih problemov vzgoje ipd. Še bi lahko naštevali, ker je prešnji furman rad vpil kot furmani znajo, bil všečen v gostilni, ko so "padale runde", a kot dober gospodar je pogrnil na vsej črti.

Vajeti v rokah dajo dober občutek in - kaj bi si lagali - tudi moč. Ko spraviš po streho odločitve kot so bile sredine (od zaključnega računa naprej in nazaj), se ti lahko smeje. Toda kranjski sitneži smo taki, da furmanom malo ploskamo, malo pa iščemo dlako v jajcu. Saj veste tisto korona šalo, kaj je našel predsednik naše vlade, ko je iskal dlako v jajcu - zavpil je po dolenjsko: "Lej, lej....Kacina...!" In ga(jo) je potegnil na plano....