Da je gospod direktor turizma počel marsiksaj spornega, je ugotovljeno. Da mora zaradi grehov zapustiti direktorski stolček, je potrjeno. Da je naložba v telovadnico pri Žagarjevi šoli finančno brezno brez dna in za povrh brez dovoljenj, smo pisali prvi. Zdaj je ta naložba umaknjena, a šola bo svoje potrebne prostore dobila. Da je za zapravljanje svetniških skupin potrebno sprejeti ustrezen predpis, ker ima en svetnik "našo" omaro kar lepo doma, smo pisali edini. In revizija je odrejena, stvari bodo vsaj jasne, če ne drugačne. Revizija je pokazala škodljivost pogodbe prejšnjega župana glede vzdrževanja zelenic in epilog bo očitno iskala in išče policija, tožilstvo.

A ne bi bilo lepo, če Trme ne bi bilo? In vi ne bi nikdar zvedeli, kje je lahko svetnik znani športnik in kje ne more biti? In ne bi bilo nikjer zapisano, kako se vrti gasilski kadrovski vrtiljak ipd. Skratka: lepi časi za vse...

Pometanje pred lastnim pragom: če bi bila Trma vprežena s politiko v en voz, bi kot "drag svetovalec" verjetno lahko še vedno bil plačan iz javnega denarja tudi podpisani. In ker bi znal pisati lepo o vsem, ki o tem odločajo, bi tako pipica bila odprta. Nikdar se nisem pritoževal, da ni (več) in da je bilo treba javnosti prikazati vse o tem. Ker so bili nasprotniki Trme prepričani, da bodo ob pregledu našli ključen dokaz: Trmo plačuje oblast. Napaka - a pri tem nikdar ne bi nikomur preprečili, da to mislijo, ocenijo ipd. Demokracija brez "govorca vlade"!

Kranj mora naprej tudi s Trmo. Higiena javnega življenja je pomembna in seveda mi marsikaj (z)vemo. Bistvo pa ni v tem, koga bomo "nsmočili" ampak v tem, ali s svojim poročanjem, komentiranjem bralca povabimo k branju. Nimamo prihodkov, nimamo finančnih virov (razen lastne denarnice) pa vse to zmoremo? Kaj nas žene? Zakaj to počnemo?

Ne vemo zanesljivo in točno. A ne odnehamo. Trmasti smo.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, urednik Trme