Resnično nas je lahko sram. Zanašati se na državo, da nam bo kaj na pladnju prinesla, je iluzija. Pomisliti, da bo Klemen Malovrh vedel, da je Kranj poleg Brda in sedež predsedovanja "pred vrati" pa je - utopija! Če bi vedel, si ne bi na Brdu sposodil "bešteka" in potem gostil za svojo mizo direktorja in tajnice, ampak bi pripravil nekaj, kar bi mene kot Kranjčana spomnilo na dogodek, ki ga bomo "uživali" še mesec in pol ali manj! Besede župana za Žurnal24 januarja so danes - smešne.

Med tem je gospod Malovrh, ki najema za izvedbo tujih idej seveda tuje sodelavce (15 000 za Dolgo mizo ipd.), napisal strategijo turizma. Lepo in koristno. Sledi predhodniku, mojstru študij in še česa. Pa še v nečem mu je podoben: v odzivu na aktualno dogajanje. Predsedovanje? Hja, kaj pa je to?

Taka odzivnost Zavoda za turizem Kranj je seveda na moč podobna temu, da direktor rad zaupa drugim, da delajo. Sam pa nadzoruje in po možnosti še koga obtožuje. Kot mene, na primer. Dva meseca ne zmore pojasniti Dolge mize kot "paradnega dogodka" za vse, ki so tam jedli in pili - na moj račun. Na naš račun. In malo tudi na svoj....če so prispevali dobrodelnih 60 evrov. Pa jih mnogi niso!

Kar zvije me, ko se lotijo mojstri pisanja nove strategije. Kajti mi načrte lahko izvažamo. Pa vizije in strategije tudi. Manj pa imamo tistih, ki bi nekaj konkretnega naredili. In tako je šlo predsedovanje mimo gospoda Malovrha v največji možni meri. Če se je res kaj dogajalo, potem o tem javnosti ne zna obvestiti. Pa ne samo on...

Sprege med vplivnimi so navadnim smrtnikom nevidne. Zato seveda Listino o priznanju podeljujemo neki državni ustanovi, ki zapravlja naš denar resnično kolosalno. In ob vsej "vpetosti v okolje" kjer pač Brdo je, ne zmoreta gospoda z Dolge mize pripraviti niti enega samega odmevnega dogodka med predsedovanjem Slovenije Evropi!? Ne za kravatarje vseh vrst, ki pridejo k nam za 56 minut do 1 dan. Za tiste, ki predsedovanje plačamo...in bi bili morda na tak način del tega. Tako nam je pa deveta skrb.

Če bi imeli kak dogodek, bi se župan et company lahko fotografirali in bi nam z občine poslali pretresljive dokaze, da se kaj dogaja!?