Je mogoče, da je civilna pobuda za novo občino le združba tistih, ki imajo interese s tem? Ki se vidijo na stolčkih? Ki se javno ne upajo izpostaviti oziroma v takem primeru skomignejo: "Jaz sem prišel samo malo poslušat!"? Je mogoče, ker smo vsi malo nasedli "volji ljudstva" kot jo predstavljata Barbara Gunčar, mestna svetnica Kranja in poslanka SMC Mateha Udovč!

Vsakdo ima pravico molčati na vprašanja novinarja. Po desetletjih prakse pa se spomnim malo primerov, ko je to vodilo k jasnemu vpogledu v stanje in razmere. Posebej je "ilegala" čudna, če pri vsem skupaj računaš na - množično podporo ljudi. Ki marsikje hitro zbledi, ko jim poveš, da bo cena zamenjave osebnih dokumentov za vsakega občana nove občine prej ali slej - 100 evrov. Ker mora pisati ime nove občine in ne dosedanje na osebni izkaznici...

Naša zakonadaja je marsikje celota nekih norosti, tale pa je zanesljivo res posebna: pobudo za novo občino oziroma posvetovalni referendum lahko vloži en /1/ posameznik. Poslanec ali v tem primeru - poslanka! Ja, več podpisov zadevi da tehtnost, ampak: ena poslanka lahko lepega dne začne na tak način razbijati katerokoli občino pri nas! Pa saj so za njo ljudje.....

So za Barbaro Gunčar res ljudje? Jih je res samo pet takih, ki snujejo novo občino? Ali pa je za njo množica nezadovoljnih? Vprašanja so na mestu, ker se je na najbolj javnem od vseh javnih srečanj njenih somišljenikov zbrala peščica ljudi v Goričah! Nam civilne iniciative ni želela predstaviti. Ni problema, javnost delovanja je pač v javnem življenju za politike eden od načinov komuniciranja z volivci.

Ne trdim in nikdar ne bom trdil, da ne bi nihče podprl nove občine. Ključno pa je, da ljudje vedo, kaj podpirajo. Primerjave Ankarana z Golnikom so naravnost smešne. Da o zadolženosti in lahkotnosti "mi bomo dolgove vrnili", ne pišem. Je demagogija lahko podlaga za nastanek nove občine? Je.

Žleht kot sem bi političarkama privoščil, da jima uspe. To bi bila dejansko najhujša kazen. Kajti šele potem bi pa MORALI DELOVATI JAVNO, TRANSPARENTNO IN PREDVSEM V PRID VOLIVCEM!

Tega pa do zdaj nista znali.