Kar zmore golob, zmore tudi - rak(ovec)! Nisem volil dveh strank, ki sta se spojili z "golobnjakom" v oblast, a sem dobil "kranjsko šiviljo" za ministrico in "afenpoldeta" za ministra. Prav mi je, ker so me v "rdečem lemenatu" (fakulteta tudi za novinarstvo....) lepo učili,da je politika - umetnost možnega.

Zdaj gre v mojem okolju za podobno zgodbo. Pljuvalec in zaničevalec in zmerjavec kranjske politike je štiri leta imel tarčo: Matjaža Rakovca. Sebe tu dodajam kot "nepomembno stransko okoliščino". Zdaj pa se nam dogaja (navidezna?) sloga zmerjanega in zmerjavca. Ker je politika še vedno umetnost možnega in je pet dvignjenih rok nekaj vredno. Kolikor za koga, kajne:

Če bosta Zoran Stevanović in Matjaž Rakovec skupaj in potihem vladala Kranju, me bo sram. Ne zanju, ona dva sta politika. Zame. Ker živim v okolju, ki to mirno dol požre kot smo dol požrli, da je Golob požrl dve stranki in voditeljema dal stolčka ministrov. Ampak: volitve so ravno bile in že pred njimi je Trma edina zaslutila, kam pes taco moli in kje bivši policaj žep nastavlja.

Je to politična taktična modrost, da tistega, ki te je pljuval in svinjal vsak dan javno, "kupiš" ali "discipliniraš" ali preprosto podjarmiš, ker si on tega jarma želi? Nesporno. Ker bo potem lažje vladati v Kranju kjer jasnih političnih barv oblasti ne poznamo že kakih osem, devet let. Zato cvete trgovina v vseh oblikah in zato bi si raje odsekal roko kot glasoval za kogarkoli od teh trgovk in trgovčičev....

Morda pa se motim? Morda je moje predvidevanje samo novinarska raca, prazna čvekarija, zavistna manipulacija, ker mene ni zraven, ker nisem pri koritu? Možna razlaga, ni kaj. A to ne spremeni mojega pomisleka, da

KRANJ KJER VLADA/TA/ MATjažZoRAN STEVAnovićRaKOVEC NI MOJ KRANJ.....

Miran Šubic, ki o politiki pišem, je pa ne razumem - tolko bolje za politiko in slabše zame.....