Dragi Igor in malo manj dragi politični kruhoborec!

Velike bitke sva bila skupaj za kranjski žogobrc in zabeležila veliko zmag. Zdaj si največji poraženec bitke za politično čast in dobro ime. Osebno bitko boš pač opravil na zatožni klopi kjer ti želim vse dobro. Da pa nisi sposoben dojeti, da si politično padel na dno dna, je obžalovanja vredno. Marsikaj čudnega sem kot novinar zabeležil - ko si na policiji oblasil po prometni nesreči dovolj pozno, da alkotest ni bil več na mestu, so ti očitali drugi zlasti politični konkurenti. Ko si bil osumljen za družinsko nasilje, postopka ni bilo, ker je nekdo umaknil/a prijavo....Ko si kot mestni svetnik koval dobičke z desetinami albanskih delavcev v svojem stanovanju, ni bilo nič narobe, kajne? Ko si se zaletel v rob pločnika in specifičnem stanju odpovedal skupščino Komunale, ki bi jo moral voditi, si Trmi obljubil pojasnilo, ki ga pač ni bilo do danes. Ko smo te spraševali glede podkupnine, si to zavrnil in zanikal - vse smo zabeležili. Ko si hotel kot politik postati šef knjižnice, nisi bil zadovoljen s pisanjem - pa še kdaj ne!

Nisi sposoben dojeti, da bom vedno s tabo spil kavo. Da pa ne delim tvojih političnih prijemov, prakse, metod ipd., ti je jasno. Zato kot novinar s polno odgovornostjo pišem o lokalnem politiku. In v koš vržem anonimne seštevke tvojih nepremičnin, ker je to tvoja stvar. A me zmoti, da pravnomočno obtoženi politik "deli" nagrade in plakete in priznanja. S kakšno moralno odgovornostjo to počneš in ali nisi pomislili, da si razvrednotil sleherno letošnje priznanje s tem, da moraš na zatožno klop in si obenem javna osebnost, politik, odločevalec? Ko bom pojasnil svojo pot v teh postopkih, bo marsikomu jasno, da so nagrade in priznanja lepa stvar, a jih ne sme umazati politikanstvo i nekredibilnost postopkov. O delu tvoje komisije ni javno nobenega zapisnika, mene pa si kot nagrajenca javno "ožigosal" !? Sramota zate in za komisijo in mestni svet in mestno občino.

Osebno ti želim, da na sodišču ne boš kriv. Kot politik pa si padel na dno dna, ko javno zlorabljaš svojo politično vlogo predsednika neke komisije za to, da skušaš nekoga, ki je bil po vseh postopkih predlagan za nagrado, označiš, diskavlificiraš z močjo odločevalca, ki več ve in to izrablja in zlorablja! Verjamem in vem, da je tvoja nesposobnost samorefleksije politika povezana z ugodnostmi, ki ti jih je politika omogočila. Verjamem, da se ne zmoreš soočiti s tem, daje politik na zatožni klopi zakockal svoj politični ugled pa naj bo razsodba taka ali drugačna.

Vedno smo kajpak krivi drugi: ko te odslovijo iz državne službe ali ko ti očitajo kazniva dejanja. Sam ta del krivde vzamem nase. JA, NISEM MOLČAL IN NE BOM O POČETJIH POLITIKOV, ČE LE ZVEM ZANJE. IN PRI TEM IGOR VELOV NI BIL IN NE BO IZJEMA. ČE BI BIL, BI NE BILO NE TRME, NE TRMATORJA. ZATO LAHKO ŠE NAPREJ DELIŠ NAGRADE IN PRIZNANJA IN NA VOLITVAH POUDARJAŠ VREDNOTE, KI SI JIH KOT POLITIK VRGEL V BLATO KORISTOLJUBJA IN ŠE ČESA.

Največja nagrada zame je, da sem že do zdaj ta in te postopke razgalil. In Igor Velov se je razgalil sam.

Miran Šubic, ki mu Igor Velov sporoča, da ne bo dobil nagrade za katero je bil predlagan...