Če pomislimo, kako smo v KS Bitnje pomagali občinskemu proračunu, moramo biti zadovoljni. Imeli smo 2 (dva) koša za iztrebke in zaradi racionalizacije smo bili ob - oba. Kar pomeni matematično takole: občini smo na letni ravni prihranili - od trideset jurjev za 74 pasjih košev - okoli 800 evrov, ker naših ni več!? Tista razlaga, da so (bili) razlogi v tem, da so v bližini drugi koši, je - po naših podatkih - traparija. Ali laž. Ker ni nobenega koša....takega in drugačnega ...več! Dober občutek imamo: mi res pomagamo proračunu....

Tisti, ki dnevno sprehajajo pse na istih lokacijah, so ogorčeni. In če bo treba, bomo s peticijo dokazali, da nas ni ravno malo. Najbolj pa seveda (z)moti odnos: nek birokrat se čez noč spomni, da psi premalo kakajo v Bitnjah in zato koš odstrani! So naredili analizo s tehtanjem ali kako drugače? Ker smo uporabniki prepričani v nasprotno.

Kaj so nas naučili uradniki s to odločitvijo: pustite iztrebke na tleh, ob cestah kjer se sprehajajo ljudje, otroci in seveda živali. Tako je bolje kot pa če v koš v posebni vrečki oddate 1 (en) sam iztrebek oziroma sledite občinskemu odloku o tem.

Kaj so nas naučili na občini? Delamo proti lastnemu odloku o tem, da mora lastnik iztrebke za svojim psom odstraniti, pospraviti. Razen če ni v Bitnjah to mišljeno, da jih kako uro sprehoda lepo nosite s sabo. Namesto "coffee to go" torej "shit to go"!?

Ni velikih in malih problemov. So samo pravi ljudje na pravih mestih, da jih rešijo. V Kranju očitno prevladuje uradniška miselnost. Zato o problemu lahko tudi molčijo.

TRMA NE MOLČI.