Poslušate kdaj kogarkoli od politikov? Če ga (kar ni vedno priporočljivo), potem je ena tema nedotakljiva. Okolje. Za okolje bomo naredili vse. Okolje nam je prva skrb. Za okolje bomo namenili...Toliko o politikih.

Potem so pa tu uradniki. Ki so sklenili, da je pasji drek ob kranjski cesti v Bitnjah pač nujnost racionalizacije. Zato so OBA KOŠA ZA IZTREBKE ODSTRANILI kljub protestu krajevne skupnosti in - konec koncev - pasjeljubcev oziroma lastnikov psov. Med njimi jih ni malo, ki koša nikdar ne uporabijo, pasjih iztrebkov ne pospravijo. Zdaj so lepo izenačeni s tistimi, ki smo to počeli. In počnemo, če lahko. Če pa ne, smo pač lahko veseli: občina je prihranila z racionalizacijo pasjih drekov!?

Ko se v vse to vključijo še mediji, je zadeva toliko lepša in odmevnejša. Dokler o pasjih iztrebkih na lastnem primeru Bitenj nismo pisali na Trmi, so bili tudi p.š.-ji vseh vrst lepo tiho. Zdaj pa so se razpisali. In pokazali s prstom na občino, ki pač mora varčevati. In pasji dreki so idealna priložnost.

Pa še tole: če držijo neuradne informacije (do uradnih se bomo prikopali, brez skrbi...), potem občinski uradnik ne ruši košev za pasje dreke. To počne koncesionar. Tisti, ki smo ga po odločitvi državne revizije na leto preplačali ali ga preplačujemo (dokler ta pogodba o zelenicah ipd. še velja) več kot sto jurjev letno....Toliko o racionalizaciji na račun pasjih drekov.

Zgodba je tako poučna, da bolj ne more biti. Posebej zato, ker s(m)o za njo vedno ljudje z imeni in priimki. In čas je, da se predstavijo in stojijo za uradniško in drugo logiko. Brez izgovorov. Saj veste: izgovor je ...pa če ga pes na repu prinese!