Kranjsko dogajanje na tržnici je zadnje (upamo) dejanje zmedene države in tistih, ki odločajo, kako živimo! Vsaj za letos, vsaj za čas do Novega leta! Če država s svojo popolnoma zmedeno komunikacijo zmede celo občino in slednja najprej povabi ljudi k nakupom v mestno središče, nato pa pošlje redarje, je to - dno dna!

Zdaj mediji napovedujejo, da tale sramota s tržnicami ne bom zdržala. Saj ni: v Ljubljani je tržnica delovala in še marsikje!? Vse leto smo mi (pre)trpeli ob resnično zmedenem ravnanju in ukrepih, ki so ali niso veljali, ki so bili zapleteni in trapasti, ki so bili uveljavljeni pa preklicani pa potem...vse to je dejanski odraz te vlade in te države. Ne gre za politiko, vsaj danes se ji radi izognemo. Gre za odnos do ljudi, ki smo ob vsem tem resnično jezni in zbegani in- na koncu -brezbrižni. Ko branjevec reče, da teh odlokov in ukrepov sploh ne bere več, je jasno, kaj je na svojo stojnico dala država v 2020: nesposobnost. Zato so pri nas ukrepi vprašljivi: preprosto so vladajoči na vseh ravneh to povzročili in če zanemarimo politične igre okoli tega, ni šlo za nič drugega kot pa za izgubo zaupanja.

Tragično je na božič ugotavljati, da živim v državi kjer je najmanj zaupanja. Tisto kar nam ponuja država na svoji stojnici, je vse manj vredno. Ne zato, ker to ponujajo desni in so proti levi (in obratno), ampak zaradi vsebine, oblike odločitev. Zato je državna stojnica letos ponujala največkrat krompir, dobil si pa jabolka. In obratno in podobno.

Zmeda. To je nekaj česar si nobena oblast ne sme privoščiti. Žal smo danes priče, da nek podjetnik v obupu reče, da bo delal mimo ukrepov države in bo plačal kazen. Kranjski redarji vsaj kaznovali niso. Državni inšpektorji naši kranjski družini v zgodbi z rogljičkom niso izrekli ukrepa. In tako dalje in tako naprej.

Ne verjamem(o) jim nič več. In to res ni dobro.