Citat iz naslova velja za malo občino, našo sosedo. Zaželeli so si očitno svobode iz suženjstva kranjskega podjetja v katerem so še vedno solastniki. Nič narobe: zakonca ob ločitvi lahko to izvedeta strpno ali pa - perje frči!

Manj lepo je, če človek ob takih legitimnih potezah začenja (kot pri zakoncih) žagati omare na pol. Potem je pač škoda. Za vse, na koncu. In naši sosedje bi najprej čez praznike pustili del naše občine brez vode. Tako, za šalo....da pokažejo moč...da se malo izprsijo in...Poniglav poskus ustrahovanja je možna razlaga.

Če zanemarimo, da je v Sloveniji vsi drug drugemu stanujemo v želodcu, je seveda v tem primeru naključje manj možno. Da morda to ni novo dejanje nesojenih udeležencev bife skupščine? Da morda ne bo kdo v naši občini, naši oblasti svoje interese uveljavljal preko druge občine in z njeno pomočjo? Kako je že rekel veliki vojskovodja: "Ljubim izdajo, ne maram pa izdajalcev!"

Kaj smo ljudje sposobni storiti za svoje, izključno osebne interese, je znano: vse. Kaj pa od nas izvoljeni oblastniki zmorejo storiti za svoje interese, se lahko prepričamo vsak dan. Zato je zgodba o Komunali še dolga in trapasto bi bilo zapisati, da je del dogajanja povzročen z maščevalnostjo neke gospe in nesojenega vladarja kranjske Komunale....Ne, ne: prej ali slej bo vsakdo moral iz ozadja na plan in takrat bo jasno, kdo je kje in kakšen je.

Če bi Kranj ubogal Medvode, bi bili ljujdje brez vode!? Včasih človek res ne more verjeti, kaj pogruntajo....no: če so skupščino v bifeju jemali za pravo rešitev, je vse mogoče....