Ne po besedah, po dejanjih je treba soditi politike. Andreja Kert je kot političarka takoj po volitvah izstopila iz svetniške skupine, ki sta jo zasnovala Boštjan Trilar/Več za Kranj in Alenka Bratušek/SAB. Predvsem zato, ker ji je Alenka preprečila, da bi sedela na ministrstvu Iztoka Puriča!

Rezultat je nor: Kertova je zdaj v isti stranki z Bratuškovo in poslanka Gibanja Svoboda, izvoljena v Kranju! Torej sta z nesojeno ministrico "tovarišici" v isti stranki....Pustimo ob strani, da se je Kranjčan Iztok Purič po dolgoletni simbiozi odkrižal Bratuškove (ali pa ona njega...) in pristal pri Marjanu Šarcu, ki je zdaj seveda skupaj z Alenko Bratušek pristal v "golobnjaku"....

Barbara Gunčar je mestna svetnica v Kranju. Njen boj za lastno občino je legitimen. In legalen. Njene poteze pa so v mnogočem prispevale k - propadu projekta lani in letos! Predvsem pa ljudje niso "kupili" zgodbe s poslanko Udovčevo iz Bitenj, ki je menjala stranke in pristala v omrežju Gunčarjeve. Rezultat? Polomija zaradi brezupno slabe izvedbe projekta.....Proti kranjski odcepitvi je bila seveda SD (pripada ji župan Matjaž Rakove), ki pa zdaj strumno koraka ob Golobovi Svobodi. Torej je - potencialno - znotraj koalicije mogoče zaznati "razbijalko Kranja" Andrejo Kert, če je bila danes njena prisotnost več kot simbolična! Mimogrede: Kertova je v mestnem svetu bolj proti kot za Rakovca, kot se reče. Pri razbijanju Kranja s strani svetnice Gunčarjeve pa je bila do zdaj dokaj zadržana, a nikdar posebej ognjevito proti.

To, kar se je z izgonom novinarja (Gunčarjeva na naša vprašanja ne odgovarja že kako leto dni), je podlaga za razmisleke (rubrika Tukaj in zdaj...) in pomisleke. Preverili bomo stališče stranke, Kertove o njem ne bomo spraševali. Zato, ker je danes soglašala z odstranitvijo novinarja, ki je prišel na sestanek v dom krajanov katerega vzdrževanje kot davkoplačevalec Kranja plačuje....

TRMA.SI JE DANES BILA DELEŽNA /POSREDNO, TODA.../ IZGONA TUDI OD STRANI DEMOKRATIČNO IZVOLJENE POSLANKE, KI SMO JO "ZASAČILI" SKUPAJ Z "RAZBIJALKO KRANJA".

Miran Šubic, urednik Trma.si