Pomislite: za nagrade in priznanja lahko občanke in občani Kranja predlagamo kogarkoli - a o tem odloča samo in zgolj politika!Odlok o tem je torej jasen: vi predlagajte, na koncu tako ali tako odločajo politiki. V tem primeru zgoraj našteti. Zakaj v komisiji ni predstavnika občanov in občank kot civilne družbe ali kot javnosti, bomo še skušali raziskati. Je tak odlolk zakonit, če vnaprej onemogoča nadzor nad tem, kaj politika sploh počne z nagrajenci oziroma kandidati?

Iz tega izhaja predrznost, ki ji ni para: uradnica na občini ne pozna načina dela z novinarji in njihovimi vprašanji. Če na vprašanje ne odgovori ali odgovori delno, je za to potreben postopek. Da pa se ob tem izgovarja na delo občinske komisije, je smešno: NIČESAR NISEM SPRAŠEVAL O DELU KOMISIJE, KI OBRAVNAVA PREDLOG, DA NAGRADO DOBI MIRAN ŠUBIC=TRMA.SI. KER SI DOMIŠLJAM, DA VSE O TEM VEM VNAPREJ. Da pa bi kdo skrival, ali je za nagrado prispelo pet ali stopet predlogov, je nezaslišano. To so javni podatki, ker je razpis javen in noben odlok ali kak drug akt ne opredeljuje, da bi bila to "skrivnost"!? Ali pač? No, bomo videli...

Kadar se na občini skušajo takole sprenevedati, sem dodatno previden. Vem, da so v zadregi, ker je en predlog enega občana Kranja za drugega občana Kranja treba "predelati", "obdelati", "dodelati".... KOMISIJA DELA OD KONCA MAJA DO KONCA SEPTEMBRA, KO BODO PREDLOGE TOREJ VIDELI MNOGI NA SLOVENSKEM TRGU 1. JAVNOST PA NE SME ZVEDETI NITI ŠTEVILA?

Pot do nagrade je torej polna skrivnosti. In na tej poti je ena sama ljuba politika. Morda pa je ravno to tisto, kar je pri vsem skupaj narobe? NISEM V NOBENI STRANKI OD ZAČETKA NAŠE DRŽAVE NAPREJ. ZAKAJ TOREJ O MENI PRESOJAJO SAMO STRANKARSKI LJUDJE? SO NAGRADE POLITIČNE? PRIZNAJMO TO IN BO MOJ "PROJEKT NAGRADA" DOBIL SMISEL.

"Tajna loža" mestne politike odloča o priznanjih, ki jih pošiljajo (tudi) občani? Zloraba na kubik, če lahko dam kot predlagani kandidat svoje mnenje! In še zapišem ga lahko...

Miran Šubic, predlagan za nagrado Kranja 2022