Če hočeš biti lep, je treba to znati pokazati. Najeti je treba mojstre, ki bodo to znali narediti: saj imamo vsi poročne fotografije in še kakšne...Ko je dovolj dobro le najboljše, cena ni problem. Kakšna draginja, kakšno šparanje....oblast se mora slikati tako, da bo še naprej oblast. In njeni priskledniki zraven...

Dejansko to ni kak kranjski izum. Je pa zadeva resnično postala moteča, če odmislimo, da so večni nasmeški (ker se ljudje neprestano smejemo, kajne?) peščice kranjskih "ta glavnih" okras slehernega dogodka. Zakaj?

Zato, ker je najprej naročilo: "Pridite fotografirat Dolgo mizo!" In "profiji" pridejo, fotografirajo kot znajo in potem sledi - račun. Smeje se oblast, služijo mojstri (res pa je, da imamo v Kranju kar nekaj res odličnih fotografov ipd. - a treba je ponje na Štajersko) in plačamo mi. Ne malo.

Dogodek, ki si je zaslužil kakih 50 fotografij, je bil prešnji teden. Plačujemo iz dveh žakljev, plačnika sta na fotografiji. Seveda pa je treba paziti, da so nasmejani in lepo poslikani tudi tisti, ki skrbijo za naročila in plačila.

Sam večkrat objavim - svoje fotografije. Narcisoidno? Mogoče. Le da mi jih ni plačala politika oziroma proračun ampak sem jih večinoma dobil od prijatelja. Ki me je fotografiral ob različnih priložnostih in zato imam dokaze kje sem bil, kaj sem delal. Je kakšna razlika? Nobene: fotografija pove več kot 1000 besed. Račun pa še več!

Ko vam bo kdo od politikov rekel, da ni denarja za vse, bo imel prav. Za lepe fotografije lepih ljudi ga je vedno dovolj. Vsaj v Kranju.

Vsaka fotografija nekaj pove...