Takole je bil blažen med mladimi dekleti predsednik NK Triglav Franjo Radiković za klubskim "šankom" ob klubskem dogodku maja 2022. Septembra 2022 molči o nedovoljenem fotografiranju mladih deklet (slovenskih nogometnih sodnic!!) že pet dni. Zveni poniglavo, a vseeno: bi molčal, če bi kdo fotografiral njegovo hči? Kajti on je prvi poklican, da javnosti sporoči, da NK Triglav takih početij ne odobrava. Ker ga je zagrešil trener mladih NK Triglav v prostorih NK Triglav. Slednji je pod težo razkritja odšel iz kluba in obžaluje storjeno. A Franjo Radiković je lepo tiho, ker si je morda mislil, da bo "šlo to mimo"....

Klub s stoletno tradicijo vodi človek, ki pozira s svojimi "delavkami", ne zmore pa sprejeti objektivne odgovornosti in javnosti sporočiti, da zlorab ne odobrava, če se že zgodijo v klubskih prostorih. Franjo Radiković 5 /pet/ dni molči in skupaj z Radenkom Mijatovićem /šef NZS/ sta poskrbela za molk.

Kaj pravijo žrtve takih primerov in dogodkov? Sram jih je prijave. A v tem primeru so nogometne sodnica po spornem dogodku opozorile NZS kot svojo organizacijo, slednja je bila v komunikaciji s klubom. Sta obe organizaciji civilne družbe s statusom delovanja v javnem interesu zaščitili punce, dekleta, žene...nogometne sodnice? Če sta jih, sta jih tako, da so fuzbalski bogovi naredili jasno lestvico:

1.

Snemanje v ženski slačilnici na uradnem dogodku NZS in s strani nogomnetnega trenerja NK Triglav ni dogodek, ki bi po razkritju terjal takojšnjo prijavo policiji. Nepomembno? Bom sami dali pod preprogo in zatušali?

2.

Človeške pravice in čast teh nogometnih sodnic nsio vredne toliko, da bi s takim primerom opozorili na ničelno toleranco do takih in podobnih dogodkov kjerkoli in kadarkoli! Da bi javnost seznanili, da je to incident in ne morda "varovana skrinost"!?

3.

Nogometne sodnice so bile ponižane s poniglavim dejanjem storilca. ŠE DVAKRAT ALI STOKREAT BOLJ PA SO PONIŽANE Z MOLKOM TISTIH, KI SO JIM OBČUTKE OB TEM ZAUPALE, DA UKREPAJO! SRAMOTA!!!

Franjo Radiković, odstopite takoj kot predsednik kluba. Ne zato, kar ste storili - zato, ker niste nič storili.

Miran Šubic, nekoč nogometni funkcionar NZS in NK Triglav - zdaj se mi gnusijo oboji!