Kaj bo de v oči: v nogometni vladi te nogometno vse bolj uboge Slovenije ni nobene osebe ženskega spola. Pa imamo žensko prvo ligo in precej igralk, sodnic in trenerk in....V sodniški organizaciji ni v njenih vodilnih organih niti ene osebe ženskega spola. Pa so sodnice pomembne pri uveljavljanju tega športa in tudi mednarodno cenjene. Moško kraljestvo NZS je dejstvo.

Potem pa nogometne sodnice doživijo, da jih nogometni trener mladih (!) NK Triglav fotografira med preoblačenjem in potem celo skuša skriti telefon. Sledi incident kjer slednji prizna napako, se umakne iz kluba, opraviči in obžaluje. Dovolj?

NZS je o dogodku seznanjena od srede in je ukrepala!? Kako? Poslala je dopis klubu. Z Brda v Kranj. In to je to? Dovolj? Ko o tem vprašamo pomembnega sodniškega šefa, nas skuša malo "dati na čakanje" in obljubi povratni klic, ki se v četrtini dneva ne zgodi. Prikrivanje pred javnostjo ali samo pred tečnim novinarjem?

Trma.si je EDINI SLOVENSKI MEDIJ, KI JE ZADEVO RAZISKAL. Vprašanja kajpak pošljemo tudi odgovornim, a bistvo je v temle: nogometne sodnice nočejo, ne smejo, ne upajo govoriti o tem, kaj se je zgodilo v njihovi slačilnici (v Kranju so bile zaradi enega od dogodkov, ki sodi v usposabljanje, preverjanje pod okriljem sodniške organizacije NZS). Ker bo ukrepala ipd. - NZS! Policija o kaki prijavi(še)nima podatkov kar kaže na to, da so v moškem kraljestvu NZS moški ocenili, da je čast nogometnih sodnic dovolj zaščitena z dopismo klubu ipd. ME TOO?

Radenko Mijatović in nogometna oligarhija so pokazali in dokazali, kako učinkoviti so. Pa imajo aparat uradnikov ipd. na Brdu. Tudi odgovornega za varnost in podobno. Odnos do nogometnih sodnic in tistega kar se je zgodilo z njimi, je pač ogledalo NZS in njenega odnosa do javnosti. Ki je žal plod simbioze s četico medijskih propagandistvov NZS, ki se nočejo, ne upajo, ne zmorejo zameriti oligarhiji, ker....kaka boniteta odpade, kajne!

Bo torej ta dogodek ostal v sodniškem in sploh v NZS predalu? Ne bo. Trma tega ni dovolila. Spoštujemo stisko krivca za incident, ki obžaluje storjeno. A nismo na njegovi strani, SMO NA STRANI ŽRTVE=NOGOMETNIH SODNIC, KI VERJAMEJO, DA BO NZS ZNALA ZAŠČITITI NJIHOVO ČAST. REZULTAT JE ZA ZDAJ ZNAN.

Miran Šubic, ki ima rad nogomet, a ne sprejema početja odgovornih zanj v Kranju. Sloveniji...od nekdaj!