Zanesljivo sem storil v svojem življenju marsikaj kar bi lahko bilo kaznivo dejanje. Ne bom zapisal: kot vsi mi, a vendar...Vsi v življenjih grešimo, a smo ljudje uredili med seboj družbo in državo tako, da o tem sodijo sodišča. Ne javnost, ne ljudski glas, ne mediji, ne....Nihče drug. Če temu ne bi bilo tako, kaj nam preostane? Vsakdo kupi orožje pa kdor ima močnejše - ta ima prav? Marsikje po svetu je tako ali pa si ljudje prizadevajo, da bi tako bilo. Pravica močnejšega ni pravica.

Politik je močan človek. Ker smo mu mi to omogočili. Lahko na občini uredi marsikaj. Lahko pokliče tega in onega. Tega mi (večina) ne moremo. Zato je politika past v katero se ujamejo ljudje, ki pozabijo, da so poleg ugodnosti še druge stvari: čast, poštenje, obveznosti do tistih, ki so te izvolili. Zato vse ugodnosti in privilegije sprejemajo kot samoumevne, vse tisto na drugi strani pa...

Imamo prvega kranjskega politika, ki bo med trajanjem mandata na zatožni klopi za nič kaj nedolžno kaznivo dejanje. Treba mu je verjeti, da ni kriv, ker na sodišče pridemo vsi - nedolžni. Toda tragično je, da ta politik s tem, da piše kranjsko politično zgodovino, ne razume bistva. Sum je sum in nič drugega. Ovadba je ovadba in nič drugega. Obtožba je obtožba in sojenje sojenje. A za politika so še neka nepisana pravila, ki seveda niso zaukazana v družbi in državi kjer bi morala veljati sama po sebi. Konec koncev: kdo pa je odstopil, ko je bil na zatožni klopi? Nihče (v Sloveniji). Kdo je vsaj zamrznil svoj status privilegiranega, ko so mu sodili? Nihče (v Sloveniji).

Kranj je del Slovenije; politik s prtljago sodnega postopka si dovoli celo več - kandidatu za občinsko nagrado je sposoben javno povedati, da je ne bo dobil....ker je že odločeno. Pa sploh ni! Kakšna perverzna predrznost nekoga, ki s tem pokaže raven kranjske politične srenje. Nihče se ni oglasil, da bi javno zanikal njegove besede. "Vsi mo Igor...." se to sliši in bere. Potuhnjeno so umolknili in se strinjajo, da obtoženec diskreditira občana, ki je - prav mu je - tečen novinar, zoprn spraševalec, nadloga, ki se je upala predlagati za nagrado...ko pa je jasno, da je nikdar ne bi dobil.

Tak odziv občinskega in državnega svetnika ni naključje. Nihče iz slovite komisije se ni oglasil, nihče iz politike se ni oglasil. Oni so - Igor V.

Jaz in še kakih 50 000 pa nismo to. In letos jeseni bo imel vsak med nami pravico to potrditi na volitvah. Aše nekaj me loči od njih: jaz sem se oglasil in se oglašam in se bom oglašal.

Miran Šubic, ki sem vesel, da nisem del politične greznice, ki jo imamo tukaj in zdaj....

ps

Župan, podžupana in vsa trideseterica svetnikov je umolknila ob dejstvih. Koga bom volil jeseni? Niti enega od njih, zanesljivo....