Ko smo prejeli (prijazen!) klic gospe Abram (prej Sosič), je nastal kar ognjevit pogovor o tem, ali je Dolga miza dogodek in projekt in dosežek, ki ga velja hvaliti ali grajati. Hvalila ga je ona (celo ogljični odtis je poudarila gospa, ki se vozi s Primorske v Kranj brez ogljičnega odtisa za do zdaj 13 500 evrov našega denarja). Ampak: koordinatorka projekta (kot se predstavlja) dela, za kar so jo najeli ali kar je ponudila iz proračuna financiranemu zavodu, ki ga vodi od vseh nas plačali Klemen Malovrh. Ki ima za take dogodke okoli sebe dobesedno ducat ljudi. Niso ustrezni? Opala: kaj pa potem delajo na delovnih mestih za organizacijo dogodkov, trženje ipd.? Za kaj plačujemo njih in njega?

Dogodka se vebinsko na Trmi nismo dotaknili, ker je kuharija slovenska obsedenost. Kuhajo nam na televiziji, kuhinje nam ponujajo poceni in zelo drago, kuharji so zvezde, kuhanje je moda...Kranj se je temu priključil (žal) pozno in s klavrnim poskusom izvirnosti. O kuharskih izdelkih kot o glasbenih komadih se ne razpravlja: so stvar okusa tistega, ki jih "okuša". Ko pa nam javni zavod to zavije v "zgodbo" postanemo pozorni. Ker ta zgodba veliko stane. Na res poceni in za nas neokusno socialno noto ne pristanemo: 30 oborokov za socialno ogrožene je najmanj ciničen okrasek in poskus vsekakor elitno dogajanje zaviti v celofan posluha za sočloveka. Ekologijo pustimo pri miru...ampak: "ekosproščena" obleka za nedeljsko požrtijo je pa res malo preveč celo za neobčutljiv novinarski želodec....

Miran Šubic, ki nikdar ne pozabi pomesti pred lastnim pragom...

ps

Sam sem v nekem trenutku stal kranjske davkoplačevalce malo manj kot 20 jurjev, kaj imam torej opletati z jezikom o "koordinatorki"!? Trdim, da lahko v kateremkoli trenutku po slehernem veljavnem ceniku svoj prispevek v tem času opravičim do centa. In nič kaj samokritično dodam tole: iskreno obžalujem, da pri eni od nalog nisem bil uspešen. Zadevala je prepoznavnost Kranja oziroma informiranje o delu vseh zavodov ipd. Odgovorno trdim, da za tak izplen nisem kriv sam. In zato seveda na početje kot si ga je omislil direktor Malovrh kot davkoplačevalec ne pristanem in sem kritičen do oblike. O vsebini ne sodim in tudi dobrih namenov tako gospe Abram kot sodelujočim, ne zanikam.