Čas je za dva mestna politika. Čas je za jasne odgovore. Čas je za točna pojasnila. Čas je za to, da pride resnica na dan. Za vse to sta poklicana dva mestna svetnika, ena njuna svetovalka, nekaj občinskih uradnikov.

Boštjan Trilar in Boris Vehovec sta kot župan in podžupan (slednji tudi predsednik komisije, ki se je s tem ukvarjala) z izsledki preiskave o sklenjeni nezakoniti in sporni in škodljivi pogodbi za vzdrževanje zelenic dobila enkratno priložnost, da kranjski javnosti pred mestnim svetom pojasnita, za kaj je šlo. In seveda razložita svoja ravnanja. Trmi o tem nista želela povedati ničesar, ni problem. Zdaj je napočil čas, ko bosta dokončno oprala sleherni sum o tem, da bi bilo kaj narobe. Da je Kranj bil ali bo ob en vrtec v Bitnjah zato, ker sta omenjena politika počela kar sta pač počela, si nismo izmislili mi, tako kažejo dejstva in številke.

Če odgovorov ne bo, če ne bodo ustrezni, če ne bosta oprala svoje krivde in odgovornosti za storjeno, naj vrnetta sleherni cent preplačanih zelenic, plačanih postopkov, stroškov občine za to, da je do ugotovitev prišla! Ne zanima nas nič drugega kot jasno in točno izračunana povzročena škoda. Kajti slednjo smo in jo še plačujemo mi.

Ni tako dolgo, ko sta terjala odgovornost tega župana za pogodbo za 20 tisočakov. Prav sta imela četudi bi šlo le za 1 evro. Dobila sta odgovor. Zdaj sta zagotovo vneta, da v primeru 1 000 000 (preplačanih?) evrov za časa svoje oblasti onadva ponudita odgovor! Za vsak evro! Bosta v areno prišla?