Kranjske novice so občinski časopis, ki ga plačamo davkoplačevalci kot plačamo vse, kar se na občini dogaja in plačuje. In brez slepomišenja: gre za "občinsko trobilo" kot jih imamo po vsej državi v vsaki večji občini. Odgovornost oblasti je preprosta: da naredijo tak časopis berljiv, da ga ljudje sploh preberejo. Če bodo v njem fotografije župana in lastna hvala, bo pač tista o trobilu bolj držala. Če bo časopis prinašal zanimive teme, bo pač bolj bran, kajne?

Ampak zdaj se je v Kranju zgodilo nekaj kar smo baje vsi želeli. Trg. Tržne zakonitosti. Na primeru občinskega časopisa smo se prikopali do nekaj resnic: nekdo nam je do zdaj za eno ceno bil pripravljen objaviti 4 strani o naši občini - zdaj pa bi za malo več (nikakor sorazmerno) ponudil - 9 strani. Vprašanje za na tržnico: smo do zdaj preplačevali resnico o sebi?

Nekdo drug pa bi za teh 9 strani računal bistveno manj. Bo delal z izgubo? Njegova stvar. Se mu bo izšlo? Kaj nas briga! Mi hočemo za čim nižjo ceno kakovosten izdelek v enaki količini oziroma obsegu. Temu se baje reče konkurenca in boj na trgu in še kaj.

Gorenjski glas je pojem podjetništva. Preko 10 milijonov evrov javnega denarja so že zaračunali občinam in drugim javnim ustanovam za svoje storitve. Iskrene čestitke, ponovno. Zdaj se je v Kranju očitno pojavil nekdo, ki terja bistveno manj denarja. Ki je pripravljen storitve narediti ceneje. Ki se tržno obnaša.

Trma pa je brezplačna. Smo sami svoji in samosvoji. Nimamo prihodkov. Delamo z veseljem. In res nas zanima, kako bodo o pojavu tržnih zakonitosti razmislili v Tržiču, Cerkljah kjerkoli že? Je kranjska občina tokrat naredila napako ali pa prelomno izjemo glede tega, kdo je lastnik (medijske) resnice?

Za zdaj morajo najbolj ploskati v dronstranki kranjske politike: njihovi pozivi k skrbnem ravnanju z javnim denarjem so rodili sadove. Trenutno: 40 000 evrov ali "dva županova draga svetovalca".....