Bi morala Trma lepo molčati? Prosto po bifepolitiku smo namreč "županovi"!? Pa bomo sledili kar navadi in ne bomo tiho! Kajti zgodba državnega portala z Janševim urednikom ("janšič" mu tudi pravijo na spletu...) je zanimiva, ker v njej uporabljajo naslednje izraze: "govorice", "očitki","sumi o nepravilnostih"!? Tu pa smo na splozkem terenu, ker govorice so pač ljudski glas, sumi o nepravilnostih in očitki pa imajo ime in priimek. In zdi se, da je Trma na dobri sledi, da pridemo do dna temu, kdo se skriva za vsemi temi izrazi in logično in pravilno je, da omenjeni medij skrije vir kot bi ga tudi Trma.

Kajti ljudje kot je naš župan pač morajo prenesti javno razgaljanje svojih zasebnosti kot doživljamo tudi novinarji: razgaljamo druge, drugi pa nas. Nič narobe, poklicna značilnost in pika. Dokler .... dokler namen ni tak, da novinarju zažgejo hišo, županu pa gledajo dobesedno v hišo na zanimiv način, ki ga bomo seveda na Trmi ustrezno razgalili. Žlehtnoba ali zloba sta eno, spoštovanje zakonodaje pa drugo.

Trma je do zdaj (edini medij) s sliko in besedo sledila Rakovčevi gradnji, ki je - slikovito zapisano - podlaga njegovi verodostojnosti. Če bi namreč kadarkoli in na kakršenkoli način kranjski župan želel ustvariti "videz Kranjčana" (kot je to počel Mohor Bogataj), potem bi Trma ravnala enako kot pri namišljenih Kranjčanih Benu Fekonji (mestni svetnik je za potrebe kandidature na volitvah ponaredil svoje stalno bivališče) ali Robertu Kranjcu (mestni svetnik je šele po objavah Trme bil sposoben priznati, da ne živi več v Kranju).

Obenem pa je dobro, da bo župan kot "prvi Kranjčan" morda pomagal tudi pri pojasnjevanju nekega početja, ki mu lahko rečemo "specialna vojna" in zadeva tudi državno ustanovo. O tem na pa Trmi v prihodnje, zanimivo bo.