Če ne bi bilo gospe Urše, soproge, boljše polovice, partnerke našega župana Matjaža, ne bi prišli na sled početju, ki je za vsakega graditelja zanimivo: nekdo tretji, ki ga sploh ne poznate, lahko pridobi pravico vpogleda v vaše pravnomčno gradbeno dovoljenje za vašo zasebno hišo! In ni treba, da ste kot graditelj zelo znana osebnost, ker to gospa Urša ni... Zato moramo biti hvaležni: odkrili smo nekaj novega in če drži podatek, da neko zasebno podjetje na tak način izraža javni interes za nekaj deset ali celo preko sto gradenj, kakšni so nameni?

O vsem tem smo že povprašali državo in njene ustanove. Kajti problem presega to, da je nekdo želel "nasaditi" župana in njegovo (ženino, uradno) gradnjo s tem, da je - vešč v stroki, ne kak laik - začel pregledovati vse: kje je kaj "pomagala" občina, kje je kaj "prispevala" upravna enota in tako dalje. Poudarjamo: nič ni narobe z nadzorom, nič ni narobe, da je prvi človek občine pod droblogledom - ampak to se lahko zgodi tudi vam. Kar tako, ker nekoga pač zanima kaj gradite, kako gradite, kje boste imeli spalnico ipd. V javnem ali zasebnem interesu? To bomo še odkrili.

Zgodba je poučna v našem primeru tudi zato, ker bo marsikdo rekel: pa kaj? No, v primeru župana Matjaža in soproge Urše je neposredno po tem, ko je nekdo v javnem interesu gledal v uradne dokumente, prišlo ducat in več vprašanj iz ene od medijskih hiš o gradbenem dovoljenju. Vse odgovore župana o tem bo Trma objavila brez dodatkov ali odvzemanj! Da se ve!

Česa nihče od tistih, ki smo jih do zdaj seznanili z zgodbo, ni vedel? Tega, da je vse to mogoče, zakonito in...! Trma kot prva odpira to temo z zahvalo gospe Urši. Brez njene gradnje ne bi našli podjetja, ki se z županom+soprogo tako zavzeto ukvarja...