Najprej: odgovore še čakamo, a vprašanja so znana. Kdo lahko in kako pogleda, kaj gradim, ko sem pridobil gradbeno dovoljenje pravnomočno, dokončno?

Odgovor: to lahko počne gospa podjetnica, ki jo zanima gradnja "navadne občanke" kot je v tem primeru županova soproga. Kaj je bilo omogočeno videti nekdanji državni uradnici, bomo še zvedeli. Da pa ji je bil omogočen dostop do dokumentov njej povsem neznane osebe, ni nobenega dvoma.

Bodo jutri številni graditelji vpraševali državo, kdo je gledal njihove načrte? Ne vemo, vemo pa, da gre za mnogo več od tega, kaj počne na svojem zemljišču župan oziroma njegova soproga. Tisto, da je poizvedovanje o njegovih dozdevnih grehih sovpadalo z zanimanjem podjetnice, je samo okoliščina. Ne nepomembna, a za celotno zgodbo samo obrobna.

Trma bo zadevo preiskala in nikdar nismo zapisali in ne bomo trdili, da je kaj narobe, če podjetnica hoče vedeti, kako gradi župan(ja). Zakonodaja naše države je pač velik labirint in očitno podjetnica pozna marsikatero skrivnost, o kateri navadni ljudje (graditelji....na primer) nimajo pojma. Le koliko jih je takih, ki so jim taki kot je omenjena podjetnica gledali dokumente - in zakaj?

Če je v javnem interesu, da kdo pregleduje moje dovoljenje, je v mojem interesu, da sem takoj obveščen, kaj kdo počne s papirji, ki so moji, ne samo državni. Pri tem ponavljamo: najmanj pomembno je, komu je trn v peti župan s svojo družino, ki si postavljajo hišo v Kranju. Odgovore o tem, kako je gradil in kako gradi, kako je prišel do dovoljenja ipd. pa bomo objavili dobesedno. Ker smo mu po objavi v medijih zaprosili za njegove odgovore in jih bomo tudi dobili!

Bralke in bralci Trme pa seveda tudi!