Ko se je obešenjaško postavljal proti virusu, je izpadel za mnoge smešen. Danes preštevamo desetine mrtvih. A mestni politik, ki ne zna pojasniti niti omare, ki sem mu jo kupil, je tokrat dosegel moralno dno. Z neokusno, žaljivo (zanj verjetno sarkastično) objavo smeši Rome oziroma vse nas. Kajti doma je iz Kranja, odloča o kranjski stvarnosti in prihodnosti - a se razgalja neprestano in na svoj način.

Hitler ni imel spleta, z bodočimi morilci Romov, Judov, Slovencev se je sestajal po pivnicah in širil svoje ideje. Ne, nočem biti umazan kot pisec pamfleta o Romih: ne primerjam ga z nikomur! A ne dovolim kot Kranjčan kjer je pokopan Prešeren, da umaže ime mojega mesta na tak način! Kajti mestni politik ni nekdo, ki stresa vice o Bosancih&Ciganih (namenoma zapisano slabšalno) v bifeju, ko je že malo pod gasom! On je po njegovih navedbah: doktorski študent, najboljši pravnik, borec za ljudi ipd. itd.

Kot Kranjčan in volivec zahtevam od mestnega sveta in župana in vse javnosti, da se opredelimo to tega kar je danes javno objavil politik, ki mu plačujemo sejnine, omare, telefone, računalnike ipd. Pričakujem, da se oglasi mestna oblast in jasno pove, ali se (ne) strinja s politikom, ki je znova umazal moje mesto, moje someščane in mene osebno s pritlehno in poniglavo objavo na spletu.

PRIČAKUJEM IN ZAHTEVAM, DA ZORAN STEVANOVIĆ NA PODLAGI TEGA KAR JE DANES NAPISAL, ODSTOPI KOT MESTNI SVETNIK IN SE JAVNO OPRAVIČI ZA TAK ODNOS DO ROMOV ALI KOGARKOLI!

In sprašujem vse Kranjčanke in Kranjčane: ali nas res ni sram? Ali bomo molčali ob tem primitivnem izpadu mestnega politika? JAZ NISEM IN NE BOM.

Miran Šubic, urednik Trme