S kranjske gimnazije je prišlo sporočilo, mi smo ga objavili. Nič zato, če so se malo pozno spomnili tudi na to, da je lepe in tople in dobre akcije treba tudi medijsko poudariti: namen je bil odličen, akcija uspela, učinki pravi! To je tista mladost, ki sama zna zasnovati nekaj dobrega in to tudi uresniči in zato je lepo, da imamo take mlade na kranjski šoli, ki je sicer od nekdaj slovela po tem, da jo obiskujejo tisti mladi, ki razmišljajo in ukrepajo.

Taka akcija gre nekaj ob rop politikovi nestrpnosti, nesramnosti in "duhovitosti" s katero nam želi povedati, da Romi pač kradejo baker in še kaj in da jih je treba povabiti, da to počnejo. Marsikdo bo k temu pritrdil, ker jih med nami ne manjka, ki bi pač "počedili" tiste, ki so drugačni. Ampak: tako javno objavo je zagrešil politik, mestni svetnik, ki neprestano uči druge - svetnike, župana, predsednika vlade...a na lastnem pragu se mu nabirajo "čudni posli". Bolj čudni od tistih z bakrom? Bomo videli. Kdor druge poziva k tatvini in se posmehuje in stigmatizira, mora biti res neoporečen. Počakajmo.

To sta sve sliki Kranja v teh dneh. Se še spomnite drugega politika, ki je hotel malo točk v javnosti zaslužiti s tem, da je kazal na dopis šolnikov v albanskem jeziku kjer so pač obveščali, kako je s šolo v tem kriznem času. Ja, zagotovo bi se dalo drugače. Ja, zagotovo bi se tudi takrat našel kdo, bi oporekal. S tem ni nič narobe: le čas in namen in vse ostalo je bilo - zgrešeno. Politik se je osmešil v luči humanosti, ki ima včasih prednost. Četudi gre za humanost do albanskih otrok....

Kranj je živo in živahno mesto: dogaja se nam marsikaj! Politika usmerja in skuša vplivati, mi pa smo tisti, ki na koncu izberemo. In izbrali smo tudi take, ki za praznik ne znajo storiti kaj takega kot so to storili gimnazijci, znajo pa to mesto prikazati v napačni luči: Kranj ne pripada njim ampak mladim, ki pišejo voščilnice. Nedvomno, nesporno!