Gospodje in gospe iz NSi (oziroma: vladne koalicije) si izstavljajo račune. Na primer: ključen projekt naše stranke je, da omogočimo več zasebnih (beri: krščanskih) vrtcev in zato boste...In to potem tudi storijo. Da smo si na jasnem: ko so na oblasti SD ipd., so prizadevanja podobna - le v drugo smer. Ideološko, kajpak.

V tem primeru jim lepo streže Mateja Udovč, naša poslanka. Ko je bila izvoljena v SMC, ji na misel ne bi prišlo, da bi skupaj z NSi, SDS "tulila v isti rog". Zdaj to počne: cena je dobre tri jurje v žep na mesec. Opala: kaj pa če to počne iz prepričanja in ji napačno očitamo napačne namene?

Toliko slabše za nas. Otroci v jaslih se ne menijo, ali vrtec vodijo nune ali ateistke. Razen, če velja v nas prepričanje, da je treba ideologijo ipd. ponuditi z mlekom, jogurtom in sirupom že v vrtcu. Problem javnega in zasebnega je problem tega sveta in današnjega človeka. Zanimivo: ko je virus prišel k nam, smo spoznali javno zdravstvo. Ker marsikje drugod so spoznali zdravljenje za revne in bogate - oziroma posledice.

Vrtci so od nekdaj bolečina katoliške cerkve in nimam nič proti, če vanje vsakdo vpiše svojega otroka, če to želi. In dodatno sem prepričan, da niso slabi, da ne učijo otrok nič slabega, da....a so vezani na eno ideologijo in zlasti na njenega izvajalca=cerkev.

Si Mateja Udovč in še kdo predstavlja, kako bodo isti pobudniki zasebnih vrtcev skočili pokonci, ko bo nastal albanski in ne krščanski zasebni vrtec? Ker če je svoboda, je za vse! Zato je seveda malčkom vseeno, če so lepe pravljice in krasna malica in super igrače.

Ne bi pa smelo biti vseeno vsem nam, ki vse to tako ali drugače plačujemo, kajne?