Dva izmed gorenjskih asov, najboljših nogometašev vseh časov, sta humanitarno brcala za "legende Slovenije". Eden je neposredni izvrševalec ukazov šefa evropskega (in seveda tudi slovenskega) nogometa. Boš zdaj gledal v zobe evrom, ki so jih za porušeno Petrinjo zbrali? Ne, gesta je lepa in dobra in ni prva taka.

A kaj, ko se skozi njo vidi nepotizem in narcisoidnost gospoda Čeferina in njemu podobnih. Zato je za "legende" lahko brcal tudi sorojak iz Grosuplja, sicer alpinist? Ali pa ljubljanski frizer, ki je neformalni politik? Ali pa šef računskega sodišča? VSAJ TE TRI IN ŠE KOGA BI MORALO BITI SRAM, DA ZASTOPAJO SLOVENIJO KOT LEGENDE NOGOMETA! VSAJ TI TRIJE BI MORALI ZARDEVATI OB TEM, DA Z NJIMI IGRA MILENKO AČIMOVIĆ....MIRAN PAVLIN...PA ŠE NEKAJ JIH JE BILO! Toda avtobus proti Hrvaški je pač peljal tako kot si je zamislil veliki gazda in capo di tutti capi...Morda je kdo zadnji trenutek vskočil, ker ni bilo dovolj legend v pravem smislu besede!? Tudi to nekaj pove: očitno je bila "humanitarna akcija" namenjena izbranim kar pa pri humanosti ni ravno lepo...

Naša dva Kranjčana sta bila zraven, ker sta oba povezana z NZS tako ali drugače. In ker sta - to je najbolj bistveno - dejansko igralski legendi slovenskega nogometa. A se še spomnimo, kako je razstavo fotografij ob obletnici NZS urejala kar soproga gospoda Čeferina, kajne? Tudi najbolj znani, tudi najbolj slavni, bogati ipd. pokleknejo ob banalnostih. Peljati na tekmo legend frizerja kot nogometnega asa, ki igra proti Bobanu, Šukerju, Asanoviću, Šimiću je poniževanje gostiteljev in vsebine lepe in dobre humanitarne akcije. Kajti Hrvatje (za mnoge pri nas pač le "balkanci") so se zbrali kot se šika....Velika klofuta slovenskemu nogometu ne more biti pokrita z evri v Petrinji. Ker je naša, domača.