Virus je mačji kašelj (sarkazem prosto po "izzivalcuvirusa") kar se mi je zgodilo: nekdo me je na neki strani najprej popljuval z vsemi mogočimi obtožbami, nato pa mi prepovedal še kak komentar tam kjer mi je do zdaj (in predvidevam tudi vnaprej) lepil vzdevke, dodajal zmerljivke ipd.

Bilo je okoli Novega leta, ko me je - obkrožen s svojo politično četico kimajočih - sredi Kranja (sarkazem, ki ga kot razprave o virusu nisem razumel) nagovarjal k sodelovanju. Ali "sodelovanju". Dbe zgodbici o sodelovanju in "sodelovanju" smo za občutek primerjave objavili danes na našem spletniku. In ni bilo nobenega dvoma, kaj naj bi sodelovanje pomenilo, ker je bilo pojasnjeno dovolj nazorno, kako "bom dobil dovolj snovi....".

Pa sem ravnal kot v naših zgodbicah dva druga človeka, javnosti sicer dobro znana: na "sodelovanje" nisem pristal. Jasno tudi zakaj: ker sem na drugi strani. O tem pač ni dvoma. Ne morem biti na strani tistih, ki zlorabljajo institut stalnega bivališča. Ne morem biti na strani tistega, ki po bifejih odstavlja direktorje. Ne morem biti na strani tistega, ki se norčuje iz virusa, ki ubija ljudi. Ne morem biti na strani tistega, ki bi rad "sodeloval"....

In zdaj me je ojojojoj izključil iz kroga tistih, ki lahko komentirajo, če jih nekdo pljuva javno. No, pa bom preživel kot sem do zdaj. Kajti skupni imenovalec vseh teh akcij je - trmatorstvo, trma z malo in Trma z veliko! Ta gre izzivalcem virusov, bifepolitikom ipd. močno na živce. Tudi to razumem(o), ker pač pišemo kar pišemo.

Nanaši strani ne boste našli zmerljivk, žaljivih obdolžitev. Pa nismo kamilica: delujemo bolj kot pelin. In zato si štejem v največjo čast, da je na "fejsu" (facebooku) moj odziv sprožil - prepoved. Si predstavljate, komu bi se na volitvah dali v roke, če bi dobili taki oblast? In bi prepovedovali in grozili in pljuvali ipd. lahko izpod plašča oblasti? Priznam javno: tega se pa bojim, tega pa nočem. Proti temu se borim. Trmasto.

Miran Šubic/Trmator