Igor Velov je naredil spoštljivo politično kariero, postal je tudi državni svetnik in bil že podžupan Kranja. Na zadnjih volitvah je s svojo listo dobil štiti svetniške stolčke, a nekako ostal "ujetnik" političnega sopotništva z bivšim županom. Neuradno naj bi zdaj celo skupaj lobirala za to, da bi (prej) lastnik avto šole, oddajalec prostorov albanskim najemnikom ipd. - postal direktor knjižnice! Pa niti ni pomembno: politiki so bitja, ki znajo vse. Saj se še spomnimo, ko je "partija" (ljubkovalno ime za SD) poslala direktorja v Komunalo kar izmed svojih svetnikov!

Maja Vunšek pa je knjižničarka in (opazne)politične zaslombe nima. Preprosto: dokazovala se je v knjižnici, ki jo zdaj želi voditi. Je pač aktivna v stroki in to v svoji. Ni z njo tako kot s politiki: danes so funkcionarji stranke, jutri vodijo (državno, občinsko....)podjetja. Šala mala!

Vsakdo lahko kandidira, a vendarle je za vsako kandidaturo človek. Če gre za politika, je za njim stranka, svetniška skupina. O strokovnjaku pa navadno znajo presoditi ljudje iz stroke, njegovega okolja.

Kranj ni bil in ni in ne bo imun na politično kadrovanje. Tega virusa ne prežene nobeno cepivo. Vsakdo med nami je hočeš nočeš politično bitje. In zato je sporočilo naše oblasti pred nami: politika ali stroka?

Za razumne je odgovor jasen. Ampak: za razumne...