Pred tem, kaj piše Računsko sodišče o nakupih zaščitne opreme kjer so veselo skušali vplivati od Lojzeta Peterleta (za hčerkin biznis) do Zdravka Počivalška (za biznis znanega dobavitelja) na različne (ne)dovoljene načine se trese politika vse države. Eni, da bo postalo znano in uradno, kaj so počeli pa ne bi smeli - drugi, da bi iz tega skovali tak ali drugačen politični kapital.

Pred tem, kako zapravljajo denar naši kranjski politiki pa se ne trese nihče. Ker so jasno in glavno na občini zavrnili vpogled v dokument, ki je po našem prepričanju javen, da bolj biti ne more. Kajti: občinska revizija je plačana z našim denarjem, da nadzoruje kaj se počne z našim denarjem, ki ga svetniki in svetnice dobijo za delo svetniških skupin. In zvedeli smo že, da je nakup igrače/drona potreben za delo svetnikov in prav tako ni dvoma, da si je eden od svetnikov od nas plačano omaro shranil kar doma. In prav tako ni nobenega dvoma, da je postavka "reprezentanca" silno cenjena, ko je treba gostiti člane stranke, pristaše ipd.

Da bo jasno: revizijo je odredil župan, ki je želel zadevo urediti. Pa je točka o tem pravilniku že romala z dnevnega reda. Naši viri pravijo: vsi so proti, da bi se kaj zgodilo s to sivo liso porabe denarja in tu ni kakih velikih izjem!!! Torej? Politična ali strokovna odločitev = bodo povedali pravniki na občini, ki so zdaj dolžni sprejeti ustrezno odločitev. Najprej so sprejeli - neustrezno in Trma je imela še enkrat več prav.

Ne bo občina s tečajev padla zaradi tistih nekaj jurjev, ki jih pojedo mestni svetniki in svetnice oziroma njihovi "navijači". Vsak privošči vsakomur "klobaso in polič vina" kot s reče. Ampak: ali ni prav na sejah mestnega sveta slišati neprestano ponavljanje vseh o skrbi za javni denar? Ali ni včasih občinski financar smešen, ko reče, da - na primer - par jurjev nima v proračunu za kako novo postavko!? Tule pa si lepo odrejajo privilegije zapravljanja sami...

Kako je že rekel svetnik na zadnji seji sveta MO Kranj? Trma piše o tistem česar drugod ne more prebrati in to - nepristransko.....