Bili smo edini medij, ki je poročal o krvavem pretepu sredi mesta. Policija, ki nas obvešča tudi po zažigu smetnjaka in podobnem, dogodka ni uvrstila med redna sporočila javnosti. Enako se je zgodilo z drugim dogodkom s skoraj enakim scenarijem. Zdaj je policija svoje delo opravila in vložila kazenske ovadbe, mi pa smo kot lokalni medij sledili zadevi do konca - in imeli prav. POVOD ZA KRVAVI PRETEP KJER SO BILE POVZROČENE TUDI HUDE TELESNE POŠKODBE, JE POSLEDICA EPIDEMIJE IN UKREPOV. PRAV (NE)NOŠENJE MASKE NA OBRAZU JE BIL POVOD, KI SE JE KONČAL S KRVJO V SREDIŠČU KRANJa.

Berete medij, ki o tem ne molči indali smo priložnost vpletenim, da pojasnijo dogajanje. Do odločitve sodišča je zdaj uradna inačica tisto, kar nam je sporočila kranjska policijska uprava. Dogodek je vzbudil precej pozornosti in je po našem vedenju izjemen v Sloveniji: takega obračuna zaradi mask pač nismo zasledili nikjer. Ali pa morda državni organi o takih peripetijah niso poročali javnosti?

K sreči ni bilo še huje. Dva ovaden sta Trmi povedala, da obžalujeta dogodek in posledice. Samo Bukovac bi lahko na asfaltu tudi umrl, bratu trdi, da mu je reševal življenje. To so stvarne posledice ravnanja, ki je izpostavilo še nekaj: V ČASU KRIZE SO NA PREIZKUŠNJI ŽIVCI, MNOGI LAHKO REAGIRAMO NEPRIČAKOVANO ALI DRUGAČE KOT V MIRNIH IN USTALJENIH RAZMERAH. TO SEVEDA NASILNIŠTVA NE OPRAVIČUJE, A SE MORAMO TEGA ZAVEDATI.

Ponosni smo, da smo Kranju sporočili resnico - o Kranju. Drugi mediji so to tudi tokrat skoraj popolnoma ignorirali. Kdo je torej naš, kranjski medij? Kdo piše česar drugi nočejo? ENA NAJBOLJ ODMEVNIH ZGODB TRME V 2020 JE PRIKAZ, KAKO DELAMO. IN ZA KOGA.