Logično je, da so nas imeli "poln kufer", ker tečni ljudje pač niso "mlačni". Vsaj zase tako trdim in se seveda s tem strinjam, ko me trma tepe po glavi. Velikokrat me je. Toda trmarjenje ima včasih tudi učinek. In če je ta učinek en sam dobrodošel prometni znak, prav. Namen dosežen.

Jasno je, da bomo ljudje vedno udrihali čez oblast. Ker je lena in nesposobna in tako naprej po spisku. V našem = mojem primeru moram zdaj napraviti izjemo: oblast tudi ukrepa. Morda (še) ne tako hitro kot bi si človek želel ali kot si mnogi predstavljajo, ampak....dogaja se. To je bistveno. Kranj si tako oblast zasluži in jo mora imeti. Tudi za ceno kakega povišanja glasu, tudi za ceno kake dvignjene obrvi.

Kadar se zdaj peljem mimo novega znaka, sem zadovoljen. Biti tečnoba ni prijetno. S tečnarjenjem kaj doseči, je lahko varljivo. Znak pa ni varljiv - tam stoji in kaže (kako simbolično) slepo ulico. V njej smo se znašli občani, ki smo izhod iskali na občini in ga (vsaj deloma, če ne povsem) našli.

Da ne bo hinavščine in da bo vsem jasno: ja, župana poznam. Ja, lahko bi ga poklical, ko je problem nastal. Ja, verjetno bi se odzval kot se mora odzvati slehernemu občanu. Nisem storil tega, ker sem prepričan, da ne bi bila prava pot. Tudi po drugi, morda bolj zaviti ali bolj strmi, smo z ljudmi iz Bitnja nekaj dosegli - skupaj z občinskimi uradniki, ki so poslušali kaj nam je na duši. Župana nisem poklical niti zdaj, ko znak stoji in smo zadeve s prometom vsaj premaknili naprej. Ker vem, da pričakuje, da tako stvari tečejo...z njim ali brez njega.

Kaj to pomeni "moja občina - moja obast - moja uprava"? Pomeni to, da postavi znak tam kjer ga potrebujemo. Preprosto, a ni res ?

PS

V Bitnjah ulic spoh nimamo. Kar je problem. Že pišem...