Gospod Aleksander Vrtač je (posredno) preiskovan v predkazenskem postopku. Ugleden in bogat kranjski podjetnik se je podpisal pod posle zadnja leta. Med drugim pod tegale: kupil je terjatev od bivšega predsednika kluba in tudi znanega podjetnika! Zdaj terja lasten klub za (recimo) vrednost enega dobrega avta, ki jih gospod sicer prodaja...Gospod Igor Maroša je pomemben človek "novega" Merkurja. Preiskovan? No, ja: preiskovan je klub, ki ga gospod Igor vodi oziroma omogoča njegovo poslovanje. Ugleden poslovnež bo z lahkoto dal odgovore, kako se je trgovalo z igralci ipd., kajne?

Vidite, mi ne dvomimo. Mi smo samo tisti, ki sprašujemo. Ker drugi dvomijo in sprašujejo nas. Toda obisk kriminalistov v nogometnem klubu moje občine ponuja še nekaj razlag: viden podpornik prejšnje sestave oziroma vrha kluba je (bil) podžupan Janez Černe! Mimogrede: ko je mlela volilna mašina, ga zdaj niso izvolili. Ker je moteč? Ni pa bil moteč, ko smo za riti "pomembnih" kupovali oblazinjene sedeže na "VIP tribuni"! Toliko o tem, kdo je od znanih in manj znanih "držal štango" poslovanju, ki ga zdaj preiskuje država.

A to je enkratna priložnost, da tečni obnemimo za vedno: vse bo v redu, ko pa so se pod delovanje uprave kluba podpisovali tako ugledni, pomembni in vplivni ljudje?! Ne dvomimo. Imamo samo en pomislek: če bi se izkazalo, da morda odtekanje denarja v Republiko Srbsko (zadnja pošta Banja Luka) ali pa kaka druga cvetka iz poslov, ki jih je vodil Beno Fekonja, ni "po regelcih", kaj bo storil gospod Vrtač? In kaj gospod Maroša? In kaj Kim Džong Un kranjskega kluba, večni funkcionar in nazadnje "odgovorna oseba" Miroslav Matijaševič? Pa da ne pozabimo: je in je bil prvi nadzornik kluba visoki funkcionar stranke SD Marjan Podgoršek, ki je zagotovo vestno nadziral vse....

Zgledov nimajo veliko v takem primeru. Kajti, ko se kaj takega zgodi, so najprej vsi začudeni. Potem zaprepadeni. In potem: niso bili zraven. Bili so zraven pri športni polomiji izpada v drugo ligo, tega pač ne morejo zanikati, goli in točke so kruta dejstva.

Mi, ki navijamo za Triglav (a ne podpiramo vodstva....), bomo počakali. In seveda na Trmi zapisali, kaj se bo zgodilo. To pa je naša naloga. Do takrat pa: ne dvomimo, gospodje, ne dvomimo!

Miran Šubic, podporni član NK Triglav