Spodaj podpisani samostojni podjetnik, univ. dipl. novinar, ustanovitelj in pisec Trme od 2011, od 31.12. 2020 nimam več pogodbe z MO Kranj katere skrbnik je bil župan Matjaž Rakovec in je omejevala moj zaslužek na 19 999 evrov za storitve, ki sem jih opravil. Pogodba je (bila) javno objavljena, prav je tako.

Boštjan Trilar, Boris Vehovec, Damjana Piškur so mi kot svetniki Več za Kranj skupaj z županom očitali, da me slednji plačuje za vse kaj drugega kot za delo za občino. Na njihovo žalost, je bila obtožba prazna in pravno zgrešena, vsebinsko pa seveda samo poskus podtikanja, diskreditacije ipd. na osebni ravni.

Toda prej sta - na primer - isti župan/zdaj mestni svetnik in isti podžupan/zdaj mestni svetnik omogočila lep zaslužek strankarskemu politiku, početje javnega zavoda pa je nadzoroval drug strankarski politik - iz Več za Kranj, jasno.

Zdaj želim, da tako početje dobi enako javno podobo kot je (bila) moja. Da pridejo na dan dokumenti, datumi in vsote, vse. Kot pri meni. Da javnost jasno dobi vtis, zakaj je Gorenjski glas brez trenutka omahovanja objavil kasneje umaknjen oglas politične stranke. Kajti isto zasebno podjetje je samo v poslu s prilogo Utrip prejelo preko 50 000 evrov javnega denarja, za katerega pa direktor javnega zavoda (še) ni dostavil dokumentov kot jih je stranka Več za Kranj terjala za mojo pogodbo.

To je motiv za zgodbo o Utripu. Sam bom za mestno občino Kranj delal kadarkoli me bodo potrebovali. Za svoje delo bom odgovarjal, vesel bom javne objave zaslužka, pogodbe, vseh dokazil ipd.Če me ne bodo potrebovali, bo tako kot je bilo 38 let moje delovne dobe brez MO Kranj. Javnost porabe javnega denarja mora biti enaka za vse. Tudi za medij, ki z javnim denarjem zasluži (nič ne oporekam, čestitam) milijone. Tudi za stranko in politike, ki ta denar trošijo.

Utrip srca bo bolj miren, ko dobimo verodostojne dokumente o Utripu. Ker se bomo prepričali, da je vse javno in vse po predpisih. Čakam(o)

Miran Šubic, urednik Trme