Podjetje Gorenjski glas je v zasebni lasti, a je do zdaj prejelo preko 10 (deset) milijonov javnega denarja od gorenjskih občin, krajevnih skupnosti, zavodov in ustanov. Čestitamo: posel stoletja. Je potem čudno ali nenavadno, če podjetje objavi plačan oglas politične stranke, ki napada nekoga, ki ni del tega medijskega raja, ki ni del te medijske krajine, ki je motnja, tujek ipd. za vse tiste, ki v tem raju živijo bolje kot Adam in Eva...

A v raju je bila kača in tudi tisto jabolko, kajne? Jabolko je v našem primeru javni denar. Na primeru bomo pokazali, kako se troši in kdo pri tem ustvarja dobičke. Kajti Gorenjski glas posluje odlično kar je med našimi tiskanimi mediji prej izjema kot pravilo. A se moramo spomniti raja, v katerega vlagamo kranjski davkoplačevalci že preko milijona evrov za storitve podjetja, ki ima skoraj v vsaki občini in v številnih krajevnih skupnostih glasila, ki si jih plačujejo občine same- z našim denarjem!

Ne, foušija v tem primeru ne igra nobene vloge. Gre samo čestitati, kako nek medij v nekem okolju dobesedno živi na javnih jaslih. In to ni nič narobe, da se razumemo! A si isti medij dovoli tudi malo oglaševati napade na koga drugega, ker pa je resnica lahko včasih tudi lastnina, odgovora napadenega ne objavijo.

A med tem se zgodi "posel", ki se mu reče Utrip: opisal ga je bivši župan in zdaj mestni svetnik, ko je dvignil hajko nad "drobljenje javnega naročila in skrivanje podatkov". Trma bo vztrajala, da vsi podatki o tem poslu pridejo na dan. Kot pogodba z izvajalcem, bi rekli v stranki, ki jo javni denar skrbi.

Zakaj pišem(o) o tem? Ker smo tudi mi del tega medijskega raja...ali pa smo že bili izgnani?