Najprej in sploh: če nek župan v relativno kratkem času izigra zakon, ki terja obratovalno dovoljenje za park, ki ga odpre javno, je to postavljaštvo. Če se zlaže o pridobivanje gradbenega dovoljenja za eno največjih naložb v našem okolju, je to politično sramotno za mesto, starejše....Če zapravi za nek projekt preko dveh milijonov in ga slavnostno v svojem slogu napove, potem je 230 imetnikov pametne mestne kartice dejansko v posmeh vsem. Takole danes piše eden od glavnih časopisov:

Ja, možno je tudi takole. Brez omembe novinarke, kaj pomeni nekaj sto kartic in brez omembe, koliko je to stalo davkoplačevalce. Lahko zdaj kdorkoli reče, da traja /Trmina ipd./ gonja proti oblasti kranjskega župana? Lahko. A vedno bolj se izkazuje dvoje: župan se je podpisal pod gonjo proti Trmi in pod sleherno kadrovsko rešitev: prav kadri okoli njega pa so dokaz, da je največja smešnica ali dejansko neumnost tale parola iz njegove kampanje leta 2022, ki smo jo uporabili.

Akcija je političen park? Akcija je park brez obratovalnega dovoljenja? Akcija je avtobusna postaja, dom upokojencev, koncertna in hokejska in plezalna dvorana? Akcija je kartica, ki ji ni para na svetu ipd. itd.?

Oprativnost pa je seveda izgubljena med izleti in potovanji od Japonske do Grčije in še kam. Opis vsega tega pa bomo uporabili v kratkem. S podatki. Ker tako delujemo in zmagujemo. Pri bralcih, za oblast nam ni mar.

Miran Šubic, ki prostovoljno pišem Trmo.....