Glej no glej: na občini nimajo vabila, ki ga Matjaž Rakovec ima! Ti šment ti: skočil je na letalo dol v Grčijo, da je tam nosil olimpijsko plamenico. Zakaj? Zato, ker se je nekega dne oglasil nekdo iz Colorado Springsa in rekel, da bo šel v Grčijo in naj tja priskaklja še Rakovec? Tako zdaj to zgleda. Pobuda iz ZDA je dala rezultat: vabilo iz Grčije. In so se srečali, poklepetali in ... v Kranju smo dobili izdelek o obisku kjer je bilo omenjeno vabilo župana Olympie.Vabilo?

Ne, vabila uradno (še) ni. Preprosto na občino ni prispelo. Kam pa je? Ne vemo, občina in župan imata uradna naslova za uradno pošto. Ostalo je pač: zasebno. Smola pa taka: stroški pa niso zasebni ampak - naši. Iz proračuna je šel denar za karto pa vožnjo do letališča na Hrvaškem pa nazaj...Dnevnice? Ne vemo. Vemo pa tole: uradno uradnega obiska ni bilo. Razen, če zadošča kakšen telefonski klic ali kaj podobnega.

Smešnica paradiranja z omlimpijsko plamenico je torej zdaj razgaljena. Namreč: nam sprva niso nič povedali o "pobudi iz ZDA", javnosti tudi ne. Vse to so - prikrili. Kje je torej zagata: vsa uradna pošta mora biti na občini (državi, sodišču ipd.) ustrezno zavedena: kdaj, kdo, komu....In tega vabila ni. Nismo niti pomislili, da je morda vabilo "nastalo" potem, ko smo začeli spraševati o tem...?! Da je nastal dokument, ki je pač iz arhiva občana Matjaža Rakovca in ne iz uradnega arhiva MO Kranj in župaba Matjaža Rakovca, ni dvoma. Je to verodostojna podlaga za zapravljanje našega denarja?

Grška musaka postaja vse manj okusna. Kako okusen pa bo suši, še ne vemo. Kajti odgovora in dokumentov o tem, kako je bivala ipd. občinska delegacija v mestu Fukui na Japonskem, še nimamo. Pa jih bomo dobili, brez skrbi....Dober tek, torej.

Potovanj za naš denar se je nabralo. Zaradi grške avanture pa so zdaj pod vprašajem. Ker za vse nas velja ključno vprašanje: kakšen je interes mesta Kranja in mestne občine Kranj, da naš župan nekaj metrov nosi plamenico? Kako to pomaga Kranju in vsem nam? Ali bolj koristi njemu?

Nimamo odgovorov, priznamo. Imamo pa vprašanja.

Miran Šubic, občan, ki je plačal potovanje v Grčijo....